Život udruga 12.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 27.09.2016. 22:36.

Iz DVD-a...

Dobrovoljno vatrogasno društvo Macinec, koje je prošle godine obilježilo 90 godina postojanja i djelovanja, jedno je od aktivnijih u Međimurju. Puno polaže u osposobljavanje članstva za protupožarnu preventivu, ali sudjeluje i u drugim akcijama u mjestu. Za to je najviše zaslužno i mlado rukovodstvo: predsjednik Marko Dovečer, dopredsjednik Zlatko Srša, tajnik Dejan Puklavec, blagajnica Martina Kofjač, zapovjednik Dejan Kovač, dozapovjednik Denis Dovečer i član Upravnog odbora Bojan Novak. Na aktivnostima su im nedavno čestitali čelnici Vatrogasne zajednice Općine Nedelišće i Vatrogasne zajednice Međimurske županije.(zj)

U Osnovnoj školi u Kotoribi 31. svibnja održana je vatrogasna vježba koju su izveli članovi DVD-a Kotoriba pod vodstvom zapovjednika Stanka Vugrinčića.
Ova vježba bila je doprinos aktivnostima u svibnju - mjesecu zaštite od požara. (mg)

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Čakovca obilježen je dan vatrogasaca, a prisutnima se obratio Mladen Kanižaj, zapovjednik JVP-a Čakovca koji je podijelio priznanja i diplome.
Brončanu plamenicu za požrtvovnost primio je Marko Dokleja, srebrnu plamenicu Alojz Dovečer i Antun Kozar, a diplomu višeg vatrogasnog časnika I. klase Leon Krištofić.
Damir Perhoč

Izvor: 3033