Arhiva 12.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

VANDALI U PRIBISLAVCU: Pri kraju smo sa živcima!

Neugodno iznenađenje dočekalo je prošli ponedjeljak ujutro vlasnika Franju Vukovića iz Pribislavca i zaposlenike tvrtke Lusteri Vuković smještene u Industrijskoj ulici u Pribislavcu. Nepoznati počinitelj(i), a vrlo je lako naslutiti o kome bi se moglo raditi, kamenjem su porazbijali više prozora na objektu. U objekt nisu ušli, odnosno ukrali nisu ništa, no, za to su se pobrinuli samo nekoliko dana kasnije. U četvrtak nas je ponovo kontaktirao vlasnik Vuković, rekavši kako je provaljeno u kontejner koji mu služi kao skladište. Lopovi su ukrali bušilice i drugi alat, a šteta, prema Vukovićevim riječima, iznosi oko 5.000 kuna.
- Gotovo svaki mjesec dogodi nam se nešto slično, i to od prvog dana, dok smo otvorili, još 2005. godine. Na stranu i šteta koja je jednom veća, drugi put manja, no, ovo je psihički više nepodnošljivo - žali se ogorčeni Vuković. Siguran je da su stakla u vandalskom činu od ponedjeljka porazbijali Romi, vjerojatno, kaže, malo-ljetnici.
- Policija dođe, napravi zapisnik i to je to. Samo jednom su otkrili počinitelje, a u većini slučajeva nikome se ne dogodi ništa - dodaje ogorčeni Vuković. Kaže da mu je žao i što Općina ne reagira. Barem da u Industrijskoj zoni postave rasvje-tu, možda bi slučajeva vandalizma i krađa bilo manje. Razmišlja i o tome da prozore na pročelju zgrade, s ulice, zatvori aluminijskim pokrovom. Drugog rješenja, osim potpunog zatvaranja tvrtke - ne vidi.
Livadarska, zbor!
Komentirajući cijelu priču, načelnica Pribislavca Višnja Ivačić najavljuje niz mjera.
- Ponajprije ćemo organizirati zbor mještana Livadarske ulice (romsko naselje) te pokušati detektirati rizičnu skupinu, a ponajviše se radi o onima koji u naselju žive ilegalno i koji su bespravno sagradili kuće. Planiramo i zajednički sastanak s predstavnicima romske nacionalne manjine, Centra za socijalnu skrb, Policijske uprave međimurske te poslovnih subjekata u Općini - kaže Ivačić.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3033