Arhiva 12.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Voda me poplavljuje, a načelnik ignorira!

Vratišinčanin Bojan Novak iz Ulice dr. Vinka Žaganca, glavne vratišinečke ulice, muku muči s oborinskim vodama koje mu polako, ali sigurno potkopavaju temelje kuće i poplavljuju podrum. Problem sa svakom malo jačom kišom postaje sve veći, a stanje je zbog obilnih padavina posebno loše bilo ove godine.
Neposredno uz prometnicu, ispred Novakovove kuće nalazi se prokop ispod ceste koji bi vodu s druge strane ulice trebao usmjeravati u kanal uz Novakovu među i dalje u potok Brodec. Međutim, umjesto u neuređen kanal, voda se slijeva u Novakovo dvorište, direktno u podrum i ispod temelja. Novak, koji nas je pozvao proteklog tjedna da bi nam pokazao kako mu voda podlokava kuću, kaže da je više puta od općinskog načelnika Zdravka Mlinarića tražio da se problem riješi, ali ga ovaj, tvrdi Novak, uporno ignorira.
- Načelnik tvrdi da kanal nije općinski i da Općina nema ništa s time, već da to trebaju riješiti Hrvatske vode, požalio nam se Novak.
Načelnik Zdravko Mlinarić u telefonskom razgovoru potvrdio nam je da zna za Novakov problem i već je razgovarao s ljudima iz Hrvatskih voda koji su obećali da će uskoro riješiti pitanje odvodnje u ovom dijelu.
Činjenica je da u ovom dijelu Vratišinca još nema kanalizacije, pa se može pretpostaviti da se rješavanje ovakvih stvari pokušava ostaviti za vrijeme u kojem će krenuti nastavak izgradnje kanalizacije, koji se već dugo najavljuje, a nikako da krene. Čini se da će Novakovi problemi ipak prije na dnevni red jer je sa svakim naletom vode i šteta na njegovoj kući sve veća.
V.Trstenjak

Izvor: 3033