Gradovi i općine 11.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

D. VIDOVEC: Zajedništvom u bolje sutra

Za razliku od prijašnjih godina, jer se čekalo konstituiranje Općinskog vijeća, svečana sjednica Općinskog vijeća Donjeg Vidovca povodom dana sv. Vida, zaštitnika mjesta, i Dana Općine, održana je tek nedavno.
Mnogobrojne goste, među kojima su bili župan Matija Posavec i njegovi zamjenici Sandra Herman i Zoran Vidović te predsjednik Skupštine MŽ Mladen Novak i saborski zastupnik Dragutin Glavina, pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Marinko Čmrlec. Načelnik Josip Grivec (HSLS) zahvalio je svim suradnicima i vijećnicima na korektnoj suradnji koja je u mjesto dovela veliki projekt – izgradnju bioelektrane. U taj je projekt do sada uloženo nešto više od 2 milijuna eura, a to je tek početak. Grivec je najavio uređenje prostorije u sklopu doma kulture koju će koristiti udruge, otvaranje novog pogona i novih radnih mjesta te otvaranje toliko potrebne stomatološke ambulante. Pred realizacijom je pročistač otpadnih voda u Donjoj Dubravi, a posredstvom sredstava EU, najavio je i izgradnju mjesne kanalizacijske mreže u njihovoj sredini, kao i u D. Dubravi.
Još jednom je istaknuo donjovidovečko zajedništvo koje ih desetljećima resi. Rekao je da je to jedina međimurska sredina, a i šire, u kojoj se stranačka pripadnost osjeća samo na izbirima, a inače je svakoj političkoj opciji primaran Donji Vidovec.
Za kraj je načelnik istaknuo odličnu suradnju i s dosadašnjim zamjenikom Draženom Lukšom (HDZ), načelnicima susjednih općina te nekih mađarskih naselja s kojima su sudjelovali u nekoliko EU projekata, što će nastaviti i dalje.
U kulturno-zabavnom programu nastupili su folkloraši i tamburaši KUD-a Donji Vidovec i akademski glazbenik Martin Srpak iz Zagreba koji za tu prigodu s radošću navraća u svoje rodno mjesto. (M. Grubić)

Izvor: 3037