Glas javnosti 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

PISMO GRADONAČELNIKU ČAKOVCA: Prošećite ulicama

Konačno smo dočekali mladog i zdravog gradonačelnika, koji je pokretljiv i bez auta, ali je i on počeo prtljati s automobilima. Vidi se po novinama i na televiziji da je pravi sportaš.
S obzirom na navedeno, molimo te gradonačelniče (neću ti govoriti Vi jer si puno mlađi), da obućeš tenisice i pješke prođeš ulicama I. Gundulića i ZAVNOH-a i ostalim ulicama Vojnih vrtova. Po danu, da vidiš kakav je nogostup, da li se po njemu može hodati, posebno stariji ljudi i invalidi. U više navrata je sađeno drveće, ali je sve propalo, jer se “nema tko” brinuti za zalijevanje i njegu drveća. Jest da je takvo stanje već godinama, ali nije za zamjeriti bivšem gradonačelniku, koji je bio bolestan pa se jadan morao voziti automobilom.
Svakako se prošeći tim istim ulicama i noću, poslije 24 h. Od svoje kuće prođi po tim uličicama i Ulicom ZAVNOH-a prema Bolnici, pa ćeš vidjeti kako to izgleda kad mi penzioneri moramo ići u Bolnicu po mrklom mraku, koji je još tamniji sad kad su platane pune lišća, pa je to pravi tunel. Ako nemaš auto i novce za taksi, uzmeš baterijsku lampu i put pod noge. Moglo bi se ići i zaobilaznim putom preko ulice R. Horvata, gdje je sve osvjetljeno kak v Betlehemu, da se ptice i ostale životinje u polju mogu kartati. Usput rečeno, to je “antiekološki potez” da se polje osvjetljava noću.
No, nemamo mi ništa da je to tamo sve osvjetljeno kao po danu, ali zašto se rasvjeta gasi u ulici ZAVNOH-a? I mi plaćamo komunalnu naknadu i sve poreze, a noću po ulici moramo hodati s lampom u ruci. Tim više što je to ulica prema Bolnici. Da li je to problem što je ulica ZAVNOH-a županijska cesta? Ako je tako, onda se grad mora dogovoriti sa ŽUC-om oko podjele troškova za rasvjetu. Ovako izgleda da se špara na nekim dijelovima grada, a drugdje ne.
Nadamo se da ćeš to što prije srediti. Zato smo i glasali za novog gradonačelnika.
Penzioneri Vojnih
vrtova u Čakovcu

Izvor: 3038