Arhiva 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

U Preseki obilježili ulazak u EU

Ležerna i neopterećena bila je svečanost ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju priređena u petak, 5. srpnja u Preseki. Domaćina su predstavljali predsjednik Općinskog vijeća Gornjeg Mihaljevca Josip Petković i načelnik Goran Lovrec, a susjednu Općinu Središče ob Dravi tamošnji župan Jurij Borko.
U goste je s veseljem dožao zamjenik župana Zoran Vidović kojeg su Presečani i gosti ugodno iznenadili spontanošću kojom su se okupili u središtu sela kako bi pozdravili povorku u kojoj su glavnu glazbenu riječ imala Godbena pihala iz Središča ob Dravi i Zbor Sv. Jurja na Bregu.
Upravo su puhači iz Godbenih pihala odsvirali slovensku himnu, a hrvatsku je himnu otpjevala mlada Presečanka Valentina Zadravec. Prigodno su također nastupili slovenski i domaći folkloraši, a članovi Kulturno-umjetničke udruge Lipa uprizorili su igrokaz Međimurski svati.
Simboliku uklanjanja granica ilustrirali su načelnik Općine Gornji Mihaljevec Goran Lovrec i župan Središča ob Dravi Jurij Borko. Pilom su prerezali improviziranu granicu - drvenu rampu postavljenu u Preseki, rekavši kako je već vrijeme da se barijere uklone. Kratak je program predvodio upravo predsjednik Općinskog vijeća Josip Petković koji se dobro snalazi s mikrofonom u ruci. (AL)

Izvor: 3038