Gradovi i općine 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

ZASADBREG: Još o T-Mobileovim antenama

Nakon teksta kojim smo u listu Međimurje odgovorili na pozive građana da ukažemo na činjenicu da je u Zasadbregu instalirana veća antena za mobitelski signal tvrtke T-Com, točnije T-Mobile, javio nam se Franjo Šimunković. Tek da podsjetimo, na antenskom stupu pozicioniranom tik uz objekat Područne škole Zasadbreg nedavno su postavljene nove antene koje su kod građana ponovo izazvale zabrinutost.
Spomenuli su nam tada da je u vrijeme njihovih prvih reakcija prije četiri, pet godina T-Mobile reagirao nastojanjem da pronađe zemljište na koje će izmjestiti antenski stup. Kompromis su postigli s njihovim sumještaninom Franjom Šimunkovićem, no, godinama unatrag, o premještanju stupa ni riječi. Javio nam se i sam Šimunković, kako bi pojasnio što se u njegovoj komunikaciji i dogovorima s T-Mobileom događalo.
- 2008. godine obratio mi se T-Mobile, s namjerom da premjesti stup koji je kraj škole. Rekao sam da - ako smeta djeci i ljudima, nek se stup makne. Došli smo do dogovora da im u najam dam parcelu široku 40 i dugu 230 metara, za 350 eura mjesečno, na rok od deset godina. Međutim, onda su se oni počeli izmotavati i mijenjati priču. Kao prvo, došli su na tuđu zemlju, zemlju Franje Kolca, i rekli da sam ja naručio izradu elaborata o utvrđivanju postojećih međa i o novom razgraničenju. Obitelj Kolac okomila se na mene bez razloga - ja s izradom tog elaborata nisam imao nikakve veze i jedini dogovor je bio da moja zemlja ide u najam. Imao sam i ja troškove jer sam zemlju morao imati u 100-postotnom vlasništvu. Mislim da me T-Mobile htio izigrati - ispričao je za list Međimurje Franjo Šimunković.
Kaže također da je nakon nesporazuma s izradom elaborata do njega došao još jedan predstavnik T-Mobilea i da su se razgovori dodatno zaoštrili.
- Došao je poslije neki direktor i tražio me da dam zemlju badava. Nisam na to pristao, pa su tražili da im zemlju prodam, ali ja sam ostajao kod svog stava da im iznajmim. Imao sam dojam da me žele prevariti. Zato nisam potpisao nijedan dokument i onda se sve zavuklo. Kao da su htjeli pokazati da imaju volju, ali ne pravu volju riješiti stvar. Do danas nismo ništa riješili, a vidim da se mještani bune zbog nove antene - zaključuje za naše novine Franjo Šimunković.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 3038