Gradovi i općine 15.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Obilježen Dan Štefanca

Prošlog petka i subote Štefančani su obilježili Dane Štefanca. Svečanoj sjednici, uz vijećnike i mještane, bili su nazočni i brojni uzvanici i gosti iz Grada Čakovca i okolnih mjesnih odbora. Nakon što je okupljene pozdravio predsjednik Mjesnog odbora Štefanec Dejan Hrastić, prisutnima se obratio i predstavnik GV-a Čakovca Jurica Horvat.
Tom su prigodom podijeljena priznanja istaknutim stanovnicima Štefanca, i to: učenicama OŠ Ivanovec Luciji Jančec, Amaliji Krančec, Mariji Kranjčec, Janici Kranjčec i Luciji Kranjčec za osvojeno 2. mjesto u državi pod trenerskom palicom Brune Kovačića, zatim Dini Kresingeru, profesionalnom nogometašu, za osvajanje 1. mjesta u australskoj nogometnoj ligi s FC Sydney Wonderes te promicanje Štefanca u domovini i svijetu, trvrtki SENKO d.o.o. za gospodarski razvoj naselja, kao i tvrtki PIB-EXTRA d.o.o. za gospodarski razvoj naselja.
Nakon toga, slijedio je kulturno-umjetnički program s nastupom KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava, Ane Ude, pjevačica iz Štefanca te pjesnikinje Ane Kranjčec koja je recitirala pjesmu Štefanec, selo moje malo.(D.H.)

Izvor: 3042