Arhiva 22.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Voćarski sajam u Donjem Kraljevcu

Osmi međunarodni sajam voćarstva u Donjem Kraljevcu otvara se u petak, 30. kolovoza i traje do nedjelje, 1. rujna. U sportskoj dvorani uz OŠ Donji Kraljevec i na okolnim sportskim terenima voćari, ali i široka publika bit će u prilici razgledati izniman asortiman u kojem se izlažu voćne sadnice, svježe voće, sušeno voće i voćne prerađevine, strojevi za preradu voća, sustavi za navodnjavanje, za obranu od tuče i za obranu od mraza, zatim za skladištenje i čuvanje voća, kao i zaštitna sredstva, specijalizirana gnojiva, ambalaža, mehanizacija, mjerni instrumenti u agraru...
Sajam je otvoren navedenih dana, u vremenu od 10 do 18 sati, a za vrijeme njegovog održavanja organiziran je niz stručnih skupova i predavanja za voćare.
Po otvorenju sajma u petak, na kojem se očekuje dolazak ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, na okruglom stolu Hrvatske voćarske zajednice najvažnija je tema: procjena berbe i otkupa te usporedba cijena u okruženju za urod jabuka 2013. godine, kako bi se odredila zaštitna cijena jabuke roda 2013. godine. (mb)

Izvor: 3043