Gradovi i općine 12.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

D. PUSTAKOVEC: Igre spretnosti

Klub mladih Pustakovčan iz Donjeg Pustakovca bio je u subotu, 17. kolovoza domaćin Igara mladih Međimurske županije, uz Međunarodni dan mladih. Ekipe omladinskih udruga i klubova odmjerile su se u rekreativnim i zabavnim, više nego natjecateljskim igrama, s malo lokalnog “štiha” – u međimurskoj alki, transportu i guljenju krumpira, brzinskom ispijanju piva, putu oko svijeta te štafeti. Natjecala se 21 ekipa, a formirale su ih udruge ili klubovi mladih iz Čehovca, Gardinovca, Donjeg Kraljevca, Držimurca-Strelca, Mihovljana, Šenkovca, Knezovca, Gornjeg Hrašćana, Vratišinca, Turčišća, Grada Preloga, Palinovca i Palovca. Na licu mjesta zajedničku su ekipu sastavili i mladi iz Nedelišća i Pribislavca, te domaćin - Klub mladih Pustakovčan. Na kraju je najspretnija i najsretnija bila ekipa iz Gornjeg Hrašćana, drugo mjesto zauzeli su mladi iz Vratišinca, dok su treće mjesto podijelile ekipa Poljnjovčan 1 i Gardinovec 1.
Prigoda je bila iskorištena i za posao, ugodno je spojeno s korisnim predavanjem koje su prije samih igara održali Davorin Špičko i Mario Žuliček iz Nezavisne udruge mladih iz Lepoglave – oni su predstavnicima omladinskih udruga Međimurja izložili mogućnosti za dobivanje potpora aktivnostima udruga mladih iz fondova EU. Agencija za mobilnost i programe EU, javna ustanova Republike Hrvatske, kao jedan od glavnih odsječaka u svom djelovanju ima program Mladi na djelu, istaknuli su, namijenjen upravo podršci aktivnostima mladih.
Prikazali su način prijava za potpore i vlastita iskustva u tome - već su iskoristili oko 30 tisuća eura za više od 20 projekata. Igre mladih nastavljene su druženjem s plesom, uz svirku tamburaškog sastava Frikovi iz Male Subotice. Bilo je to već treće takvo okupljanje mladih u Donjem Pustakovcu, a organizator ga namjerava učiniti tradicijom.
Dražen Kovač

Izvor: 3046