Sport 19.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Biciklijada općinom Nedelišće

Turistička zajednica Općine Nedelišće bila je domaćin i organizator još jedne biciklijade, odražne pod nazivom Stazama općine Nedelišće. Čak 345 biciklista startalo je 7. rujna ispred novootvorenog Turističkog ureda u Nedelišću i odvezlo dvjema dionicama. U suradnji s Biciklističkim klubom Letina domaćin je definirao dvije duljine staza, 15 i 33 kilometra, koje prolaze općinom.
Kroz šumu, kraj akumulacijskog jezera i ribnjaka, uz prometnice, veliki je broj zaljubljenika u rekreaciju stao kraj Kovačnice u Gornjem Hrašćanu, osvježio se na črečanskom ribnjaku, nakon čega je uslijedio zajednički ručak u Nedelišću.
- Iznenađeni smo odličnim odazivom i prijavom čak 345 biciklista svih uzrasta, koji su doslovno iz svih naselja općine. Drago nam je da na našu biciklijadu dolaze i iz drugih mjesta i gradova.
Njihov udio je čak 40 posto, s tim da je par biciklista došlo iz Pitomače i Zagreba. To nam govori da se naša ideja dobro razvija, tim više što je cikloturizam jedan od najpopularnijih u Europi - kaže voditeljica Turističkog ureda u Nedelišću Vedrana Horvat kojoj su u poslovima evidentiranja sudionika i podjele osvježenja na punktovima za odmor pomagali članovi Savjeta mladih Općine Nedelišće.
Biciklijadu je pratila prometna policija naše policijske uprave, koja je na startu imala štand na kojem su biciklisti mogli evidentirati svoje bicikle.
- Krećemo s pripremama za jesenske manifestacije Dani zahvalnosti za plodove zemlje koja će se održati u nešto kasnijem terminu 19. listopada, a odmah zatim slijedi Martinje 9. studenog na kojem će biti izvučeni dobitnici nagradne igre Putovnica sretnih 13 koja je osmišljena u sklopu promocije biciklizma na području općine Nedelišće. (AL)
Snimio Zoran Jaklin

Izvor: 3047