Sport 19.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

D. VIDOVEC: Zabavom zavoljeli sport

Podjelom diploma, 31. kolovoza okončana je radom trodnevna Otvorena zabavna škola nogometa koju su u razdoblju od 29. do 31. kolovoza, po 5 sati dnevno, uspješno organizirali NK Vidovčan i Općina Donji Vidovec. Škola sa 126 polaznika dječaka i djevojčica u dobi od 6 do 13 godina života, bila je besplatna i provodila se na pomoćnom igralištu NK-a Vidovčan. S djecom je radilo šestero educiranih trenera koji su edukaciju završili lani i isto toliki broj njihovih pomoćnika. Polaznici ove vrste zabave i razonode su bili iz Donjeg Vidovca, Kotoribe i Donje Dubrave. Voditelj škole, kao i 2007. godine kada je ovaj projekt započeo, je bio Franjo Farkaš iz Čakovca, a voditelj trenera Ivan Vidović - Ico iz Donjeg Vidovca.
- Ovogodišnju školu provodili smo pod motom Ujedinjeni za zdravlje gdje smo djeci nastojali ukazati na zdravu prehranu, a naglasak je stavljen na raznovrsnu dječju zabavu kroz različite vrste igara gdje se razvija spretnost, brzina, eksplozivnost, motorika i prije svega natjecateljski duh. Raduje što su od broja polaznika polovicu činile djevojčice, istaknuo je voditelj Farkaš.
Školu je prigodnim riječima, uz nazočnost brojnih roditelja, otvorio općinski načelnik Donjeg Vidovca Josip Grivec, a činu je svjedočio i predsjednik OV-a Kotoribe Zoran Radmanić. Sva djeca koja su sudjelovala u projektu besplatno su dobila majicu, kapu, narukvicu i diplomu, a ono što je najvažnije, razvijena su mnoga prijateljstva, sklopljena poznanstva.
Otvorena zabavna škola Hrvatske je humanitarna i neprofitna organizacija podržana od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, Ministarstva zdravlja i socijalne skrbi, Olimpijskog odbora i Hrvatskog nogometnog saveza. Osim koristi za djecu korist će imati i susjedni nogometni klubovi koji su dobili opremu: 60 nogometnih lopti, 50 čunjeva, markera, markirki u tri boje i 10 sladoled - čunjeva. Animatorica škole je bila Kotoripčanka Edita Farkaš-Nikić.

Mladen Grubić

Izvor: 3047