Glas javnosti 19.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Neuspjela prevara Darije Petran

Ovaj članak pišem da skrenem pažnju na tisuće Međimuraca koji žive na svim kontinentima i rado čitaju popularni list »Međimurje« da budu jako pažljivi prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora, posebno mi stariji.
Pazite od koga kupujete kuću! Pod tim naslovom gospođa Darija Petran napisala je samo laži, za mene, Stjepana Dvorščaka i mog brata Ivana Dvorščaka vlasnika kuće 114, u Ulici J. Bajkovca, u Savskoj Vesi, koji živi u Australiji i našeg bratića Vladimira Horvata ,koji je sređivao sve potrebne dokumente od Ivanove kuće za bračni par Petran za dobivanje kredita od banke još u mjesecu ožujku.
Ja Stjepan Dvorščak sam dobio punomoć od Ivana Dvorščaka za prodaju kuće. Dakle, Darija Petran laže da nisam htio prodati kuću jer sam htio samo gotovinu, to je laž jer banka uloži sav odobreni novac na račun prodavača. Nadalje, Darija Petran laže da sam želio da mi vrate za put, jer sam došao radi njih iz Australije te da se ta kuća nikada nije ni prodavala, nego da se daruje. Darija Petran tvrdi da sam htio samo gotovinu, pa onda veli da se kuća nikada nije prodavala, već se samo darovala, pa ve ne razmem zakaj si Darija Petran nije samo zela tu darovanu kuću. Početkom mjeseca kolovoza Darija Petran je došla s kupoprodajnim ugovorom za kuću i kazala da je sve gotovo; banka je sve odobrila samo moram potpisati i za nekoliko dana ću dobiti sav novac za kuću. Međutim ja sam odbio potpisati jer mi Darija Petran nije htjela dati ugovor da pročitam. Nakon toga Darija Petran mi je pretila da će me tužiti za sve troškove koje su imali oko sređivanja kredita ako ne potpišem.
Drugi dan službenica u banci mi je kazala da je Darija Petran njima javila još u mjesecu lipnju da je prodavač odustao od prodaje kuće i da oni nisu počeli niti rješavati kredit za njih.
Bit će jako zanimljivo kaj bo Darija Petran rekla na sudu.
Stjepan Dvorščak

Izvor: 3047