Sport 19.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

ODBOJKA: CM bolji od Varaždina

Odbojkaši Centrometala, nakon napornih bazičnih priprema, odradili su minulog utorka prvi pripremni susret s novim prvoligašem Varaždinom. Susret je dogovorno odigran u 4 seta, a Centrometalovci su na koncu slavili s 3:1 (25:21, 25:21, 25:9, 23:25). U prva dva seta krenuli su Vincek, Kurteš, Tomica Posavec, Čičković, Gotal, Ivan Novak, te libero Petran. U završnici seta u igru je ušao i Miroslav Vabec, a oba su seta rutinski dobijena. U trećem su se domaći potpuno razigrali, sijevalo je sa svih strana i u konačnici su gosti ostavljeni na jednocifrenoj brojci. U 4. setu veću minutažu dobili su i najmlađi: David, Vuk, Puđa, Kopačević i Kocijan. Iako su gosti set dobili na razliku mladići trenera Kirića prikazali su vrlo dobru igru i na njih će se u budućnosti svakako računati.
Centrometalovci nastavljaju s pripremnim susretima. Već danas (utorak) putuju u Sloveniju kod domaćeg sastav Hoće, nedaleko Maribora, a u četvrtak igraju uzvratni pripremni susret u Varaždinu. Glavne provjere Centrometal će imati u nedjelju (22. rujna), kada je domaćin „Trofeja Nedelišće“ - turnira koji se igra pod pokroviteljstvom općine Nedelišće. Uz našeg prvoligaša sudionici istog su: Sisak, slovenski Fužinar te bosanski prvoligaš Domaljevac. Evo rasporeda i satnice turnira: 11.30 h: Centrometal - Sisak, te Fužinar - Domaljevac. Pobjednici igraju za prvo, a poraženi za 3. mjesto. Oba susreta počinju u 15 sati.
Već u utorak (24.9.) Centrometal ponovo ide u Sloveniju, gdje će odigrati posljednji pripremni susret s domaćim Šempetrom. U nedjelju (29. rujna) izabranici Jadranka Kirića putuju u Zadar na prvu utakmicu 1/8 finala nacionalnog kupa s istoimenim domaćinom, a uzvrat je tri dana kasnije u Nedelišću. Početak nove prvenstvene sezone zakazan je za 5. listopada.
R. Kolarek

Izvor: 3047