Glas javnosti 26.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Jadranko Benko žali se na postupak u HZZO-u

Da nam javne službe i ustanove zavlače ruku u džep kad ugrabe priliku požalio nam se umirovljenik Jadranko Benko iz Kapelščaka. Kako se bude žrtva onoga tko od vas želi kunu više, a nastupa s neke službene pozicije - prikazao nam je iz iskustva s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje:
- Do sada sam kao umirovljenik HZZO-u plaćao dopunsko osiguranje 50 kuna mjesečno. Važno je napomenuti da dopunsko osiguranje HZZO-a ne pokriva lijekove s liste B, a nedavno su na nju prebacili četiri moja lijeka. Zato sam s početkom rujna počeo dopunsko osiguranje uplaćivati Croatia zdravstvenom osiguranju – rata je viša, 75 kuna mjesečno, ali pokriva i lijekove s liste B. Doplata lijekova u okviru osiguranja putem HZZO-a bi me koštala oko 120 kuna mjesečno. Otišao sam u HZZO raskinuti ugovor, ali tu sam doživio neugodno iznenađenje. Saznao sam ono što nigdje u ugovoru nije spomenuto niti u javnosti izneseno: da korisnik u slučaju prijevremenog raskida ugovora mora platiti razliku između troškova za liječenje i lijekova koje je koristio te onoga što je uplatio.
U ovom trenutku ne znam koliko to u mom slučaju iznosi, tek čekam izračun. No, više me od mogućeg iznosa pogađa što na tu obvezu nisam upozoren. (dk)

Izvor: 3048