Sport 26.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

KOŠARKA: Čakovec uvjerljiv protiv Preloga

PRELOG - ČAKOVEC 71:95
(18:30, 14:18, 19:17, 20:30)
Prelog: Blažeka 17, Kanižaj 13, Ciglar D. 13, Blažona 10, Ciglar M. 6, Poredoš 3, Janković 3, Jelenić 3, Novosel 2, Poljak 1, Filipić, Pustić. Kanižaj A. Trener: Šarić V.
Čakovec: Kranjčec 27, Vrus 21, Drk 20, Kolovrat 11, Ranteš 7, Glumac 3, Dovečer 2, Juras 2, Momčilović 2, Valkaj. Trener: Bošnjak M.
Četvrtfinalni susret odigrali su u Prelogu istoimeni domaćin koji se natječe u C-1 ligi i prošlogodišnji osvajač Kupa i prvak A-2 lige sjever Čakovec, koji u novu sezonu ulazi skoro pa bez pola prošlogodišnje momčadi. U sastavu nije bilo Matije Novaka, Vedrana Biševca, Luke Prprovića, Darka Tereka, Damira Ostoje i Line Pustića koji je zaigrao u dresu Preloga. Čakovec je krenuo dobro i dobio prvu i drugi četvrtinu, pa je na odmoro otišao s +16. Domaćini su bili bolji u trećoj četvrtini koju dobivaju s 19:17 i malo smanjuju prednost. Čakovec u posljednjoj četvrtini nije dopustio Prelogu da im se približi već su taj period dobili s 30:20 i na kraju slavili s uvjerljivih 95:71.
Čakovec se ovom pobjedom plasirao u polufinale kupa, a protivnik će im biti bolji iz ogleda Dubravčan - Rudar Cimper.
Ostali parovi četvrtfinala kupa: Kotoriba - Donji Kraljevec, Međimurje Globetka - Međimurje, Dubravčan - Rudar Cimper.

Međimurje - Cibona 77:116

Prošle su srijede košarkaši Međimurja odigrali susret protiv prvaka Hrvatske, Cibone iz Zagreba povodom 50 godina igranja košarke u Čakovcu i 41. rođendana kluba. Revijalni susret u lijepo popunjenoj Graditeljskoj školi dobila je Cibona s 39 poena razlike, a proslavi su nazočili i navijači Cibone, “Smogovci“ koji su tokom cijelog susreta navijali.
U prvom poluvremenu vidjeli smo odličan otpor košarkaša Međimurja. Cibona je na poluvremenu imala samo pet poena razlike, a u drugom su poluvremenu ubacili u dvije brzine više te na kraju uvjerljivo slavili s 39 koševa razlike. Treba spomenuti odlično zakucavanje igrača Međimurja, Patrika Jambrovića u drugom poluvremenu preko igrača Cibone i ulazak u igru najmlađeg i najmanjeg, Andra Svatya koji je nakon postignutog koša kojeg je zabio tako što je pobjegao ponajboljem igraču Cibone, Amerikancu Jerrelu Blassingameu i položio je u koš. Svaty je dobio ovacije svih u dvorani, a Smogovci su mu skandirali “Javi se“ nakon što im je mahnuo rukom. Iako u statistici piše da nije zabio koš, Andro je ako smo dobro vidjeli postigao četiri poena.
Međimurje: Sabol, Svaty, Jelenić, Mavrek 5, Novak 8, Mirt 7, Krajačić 21, Posavec 1, Jambrović 14, Pađan 3, Gašparić 4, Megla 6, Pem, Martinović 8
Cibona: Gabrić 2, Kus 19, Planinić, Blassingame 2, Puljko 16, Žižić 16, Jagodić-Kuridža, Junaković 14, Janning 17, Strawberry 15, Božinović 15.
Teo Cilar

FOSILI na Eurobasketu

Na nedavno završenom Europskom košarkaškom prvenstvu u Sloveniji mogli smo vidjeti i navijače Rudar Cimpera, one starije, popularno nazvane “Fosili“ zbog svojih godina, za koje ne žele priznati da ih je puno. Hrvatsku su na susretu protiv Poljske u Celju bodrili: Franjo Levačić - Franc, Branko Žižek - Aleš, Željko Soldat - Mišo, Josip Cilar - Cipi, Đuro Varšić - Otto i Nenad Horvat - Teksas. Da ispadnu ljepši na fotografiji, pridružila im se i Francova slovenska snaha, Mojca.
Teo Cilar

Izvor: 3048