Sport 03.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

67 mališana na vrtićkom višeboju

Nakon što je zbog lošeg vremena dva put odgađan, 6. vrtićki višeboj u Maloj Subotici konačno je prošlog ponedjeljka uspješno održan. Ovo zanimljivo i veselo dječje natjecanje zajednički organiziraju Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Mala Subotica i DV Potočnica i to povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana. Tim povodom, u Dječjem vrtiću Potočnica, održano je natjecanje u kojem se u tri starosne skupine natjecalo 67 mališana. Svoju spretnost i brzinu pokazali su u 3 rekreativne discipline, prilagođene uzrastu vrtićke djece (brza lopta, vožnja tački i pogodi koš).
U najmlađoj skupini - MAČKICE, natjecalo se 18 djevojčica i dječaka, a prvo mjesto u gađanju koša osvojio je Grga Brnadić, drugi je bio Mateo Rebernik, a treća Nika Halić. U brzoj lopti najprecizniji je bio Noa Nađ, drugo mjesto osvojila je Julija Juras, a treće David Horvat. U disciplini vožnja tački najbrža je bila Julija Juras, drugo mjesto osvojio je Lovro Horvat, a treće Noa Nađ. Kod srednje skupine - KUĆICE (22 natjecatelja) u gađanju koša pobijedio je Lovro Cirkvenčić, drugi je bio Marin Mlinarić, dok je Toni Novak osvojio treće mjesto. U brzoj lopti najbrži je bio Toni Novak, drugi je bio David Malović, a treći Marin Mlinarić. U disciplini vožnja tački opet je pobijedio Toni Novak, drugo mjesto osvojio je Leon Janković, a treće Vili Markač. U najstarijoj, predškolskoj, grupi - BALONČIĆI, natjecalo se 27 djevojčica i dječaka. Koš je najbolje gađala Matija Puklek, druga je bila Lucija Jančec, a treća Ela Grašić. U brzoj lopti najbolja je bila Nina Cirkvenčić, drugo mjesto osvojio je Karlo Mikulaj, dok je treći bio Tino Švenda. Prvo mjesto u vožnji tački osvojio je Moreno Drvenkar, druga je bila Lana Štampar, a treći Rene Kos. Nastupilo je i 10 djelatnica vrtića, koje su se, uz gromoglasno navijanje mališana, natjecale u brzoj lopti, gađanju koša i bacanju potkove.
• Zbrajanjem postignutih rezultata po disciplinama dobila se i konačna lista. Prvo mjesto u vrtićkom višeboju ove je godine osvojila Dejana Balog, druga je bila Rosana Markač, a treća Miljenka Grašić. Najuspješniji natjecatelj cijelog natjecanja bio je Toni Novak iz Držimurca koji je osvojio dvije zlatne i jednu brončanu medalju. I tete kao i svi mališani, koji su osvojili neko od prva tri mjesta po disciplinama, za svoje su uspjehe nagrađeni medaljama, a valja spomenuti da je cijelo natjecanje prošlo u najboljem mogućem redu. Svoj posao odlično su odradili suci Vesna Halić, Monika Šipuš i Daniel Herman. Ovo uzbudljivo i kod djece omiljeno natjecanje održano je pod pokroviteljstvom Općine Mala Subotica i USR Sport za sve Mala Subotica.
Valentin Šipuš

Izvor: 3049