Gradovi i općine 03.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

"Kokošinjac" u donjodubravskoj vijećnici

Aktualni sat treće sjednice Općinskog vijeća Donje Dubrave „zapaprio“ je pitanjima bivši načelnik Marijan Varga (HNS). Obrušio se na neke vijećnike i načelnika Dražena Misera(HDZ). Varga je pitao Misera zašto je tijekom proslave 125. obljetnice vatrogastva u Donjoj Dubravi gradonačelnik Hardeksena morao pronaći prenoćište u susjednom mjestu, dok su svi gostujući vatrogasci iz Njemačke bili zbrinuti po kućama.
- Zašto niste htjeli ugostiti gradonačelnika? Vjerojatno načelnik to nije mogao jer u Brodarskoj ulici ima boravak nezakonito i smješten je u poslovne, a ne obiteljske prostorije.
Osim tog, gostu je trebalo dati dva doručka i jedan ručak, a načelnik Miser naviknut je samo uzimati od onih koji mu dolaze u dvorište. Ako vidi da ne može uzeti iz nečijeg džepa bar 200 kuna, on ga ne prima u dvorište - ispalio je Varga i zatražio pisani odgovor. No, revoltirani Miser želio je odmah odgovoriti.
– Sasvim ste u krivu. Mene je kontaktirao predsjednik DVD-a Donja Dubrava i upitao me hoću li se ljutiti ako gradonačelnik sa suprugom prespava kod bivšeg načelnika jer su stari prijatelji.
U tome nisam vidio ništa loše i složio sam se, što možete provjeriti kod predsjednika vatrogasaca. Što se tiče moga privatnog života, tu vam neću dopustiti da me išta pitate jer sve što imam stvorio sam sa svojom obitelji, a konačno, ni ja vas nisam pitao kako ste obnavljali kuću u vrijeme izgradnje vrtića – odgovorio je Miser.
Varga nije stao te je prozvao još neke vijećnike, imputirajući im kako kod njih radnici rade, a ne dobivaju plaću, ne plaćaju im doprinose te ih zapošljavaju na crno. Jedan od prozvanih, Mario Mikulan (HL), bio je revoltiran upitom i tvrdnjom kako je svog rođaka zaposlio, što po njemu nije točno, već je taj rođak kod njega bio na praksi, što će potkrijepiti dokazima, rekao je. Prozvani vijećnik, inače, servisira bojlere.
- Sada vam to smeta, a kad smo vam neprijavljeno uvodili grijanje, nije bilo nikakvih problema - odgovorio je Mikulan na napad.
U nastavku sjednice vijećnik Zoran Horvat (HNS) upitao je što je s 350.000 kuna koje je Ministarstvo kulture prije 4 mjeseca odobrilo za obnovu doma kulture Zalan.
– Prema izrađenom troškovniku, trebali su koštati 1,300.000 milijuna kuna. U ovom trenutku Općina u proračunu nema ostatak koji mora podmiriti kako bi se radovi obavili. To ne znači da smo od njih odustali.
U Zagrebu ćemo zatražiti mogućnost da nam se sredstva prolongiraju ili namijene za neki drugi projekt, konkretno - uređenje dvorišta Zalana, rekao je načelnik Miser.
Mladen Grubić

Izvor: 3049