Gradovi i općine 17.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Sanitarna inspekcija u vrtiću Maslačak

Na 16. sjednici stručnog kolegija gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka na znanje je primljen zapisnik o izvršenom inspekcijskom pregledu koji je početkom rujna obavila sanitarna inspektorica u Dječjem vrtiću Maslačak. Prema njezinom nalazu, u Vrtiću je nađeno nešto manjih nedostataka, a Vrtić je kao objekt visokog rizika ocijenjen ocjenom tri. Uočeni su nedostaci poput oštećenog i starog namještaja, skučene kuhinje na katu...Međutim, ozbiljnije zamjerke idu na nedostatnu opremu u kuhinji, loše rashladne uređaje u kojima temperature prelaze dopuštene granice... U tri rashladna uređaja temperature su prelazile deset stupnjeva. Po nalogu inspektorice, rješavanju tog problema prišlo se odmah. Zamjerki je bilo i na “oštećen, neravnih površina i neugledan” plato kod ulaza u Vrtić te na činjenicu da poslovni prostori Vrtića nisu upisani u upisnik Ministarstva zdravlja.
Za ovo zadnje Vrtiću je dat rok od tri dana. Budući da je u međuvremenu stiglo i “rješenje o nalogu za poboljšanje sanitarno-higijenskih uvjeta poslovanja”, na novom kolegiju, održanom u ponedjeljak, dat je nalog ravnateljici Spomenki Cilar da osigura preduvjete za pripremu hrane prema pravilima dobre higijenske prakse za institucionalne kuhinje, zatim da osigura uvjete za catering jer se hrana (pre)vozi u područni vrtić u Peklenicu.
Rok za rješavanje ovoga je do 1. rujna 2014. godine. U “roku odmah” mora se pristupiti provođenju HACCP sustava prema pravilima struke i o tome voditi evidencija. Uz zapisnik i rješenje sanitarne inspekcije, na kolegiju je “primljeno na znanje” i godišnje izvješće o radu Dječjeg vrtića Maslačak za pedagošku godinu 2012./13., a izvješće ide na raspravu i usvajanje Gradskom vijeću. (V. Trstenjak)

Izvor: 3051