Arhiva 17.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA: Direktorske plaće od 5 do 18 tisuća kuna

Plaće i druga prava direktora trgovačkih društava u vlasništvu Međimurske županije i ravnatelja ustanova čiji je osnivač Županija do sada su bile određene skupštinskim smjernicama iz 2010. godine. Po njima se kao osnovica za izračun uzimala plaća zamjenika župana.
Budući da je u međuvremenu došlo do smanjenja osnovice za izračun plaće zamjenika, na protekloj sjednici Županijske skupštine, održanoj proteklog četvrtka, prihvaćene su nove smjernice. Plaće devetero direktora i ravnatelja trgovačkih društava i javnih ustanova tako će se u različitim postocima obračunavati prema bruto osnovici koja za zamjenika župana iznosi točno 18.679,80 kuna. Plaća direktora / ravnatelja može se dodatno uvećati za 0,5 posto za svaku navršenu godinu radnog staža, ukupno najviše za 20 posto, te za iznos troškova međumjesnog prijevoza. Visinu računa za mobitele utvrđuju upravna vijeća, ili nadzorni odbor, a službena vozila mogu se koristiti samo u službene svrhe. Iznimno, ugovorom o radu može se odrediti da se službeno vozilo koristi za odlazak i dolazak na posao. Smjernicama preporučenu najvišu bruto plaću u iznosu jednakom bruto plaći zamjenika župana (18.679,80 kuna) i dalje će imati direktorica Redee, slijede čelni ljudi MIN-a Međimurje, investicije, nekretnine sa 16.811,82 kune te Zavoda za prostorno uređenje i Muzeja Međimurja Čakovec s 14.943,84 kune. Šef Međimurske energetske agencije imat će 14.009,85 kuna, a Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima 13.075,86 kuna, koliko pripada i direktoru Mesapa. Čelna osoba Doma za žrtve obiteljskog nasilja Sigurna kuća imat će 10.460,68 kuna, a Centra dr. Rudolfa Steinera 5.230,34 kune. Radi se, ponavljamo, o bruto iznosima!
V. Trstenjak

Dnevni red za Guinnessa

Protekla sjednica Županijske skupštine na dnevnom je redu imala čak 29 točaka, od kojih su one “važnije” odrađene na početku sjednice. Skupštinari su tako prihvatili raspoređivanje novca za godišnje financiranje političkih stranaka, prenijeli vlasništvo nad nekretninama Gradu Čakovcu, saslušali informacije o stanju sigurnosti i kretanjima međimurskog gospodarstva, produžili važenje razvojne strategije...
Te su točke “pojele” i veći dio vremena sjednice jer se ostatak obilnog dnevnog reda odnosio na izbor i imenovanja članova 13 odbora. (vt)

Prisegnuli novi vijećnici

Nakon što su “iz osobnih razloga” svoje mandate u mirovanje stavili HDZ-ovi vijećnici Ljubomir Kolarek iz Preloga, Antun Marodi iz Donjeg Kraljevca i Dražen Srpak iz Murskog Središća, HDZ je predložio njihove zamjene. Umjestom Kolareka, vijećnik će biti Nino Marđetko iz Draškovca, umjesto Marodija Dejan Kovač iz Donjeg Kraljevca, dok će Srpaka zamijeniti Ivan Novak iz Murskog Središća.(vt)

Izvor: 3051