Sport 24.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Još o ligi Čakovec - Varaždin

Održana je 15. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza (predsjedao Mato Kljajić), kojoj je od 13 članova prisustvovalo njih 10. Izdvajamo najvažnije zaključke. Prihvaćena je informacija o formiranju Međužupanijske lige Čakovec - Varaždin za novu 2014./15. sezonu, dokument o osnivanju u HNS-u u Zagrebu potpisao je predsjednik MNS-a Mato Kljajić. No i dalje po tom pitanju ima još drugih varijanti, ona da bi se 3. HNL-istok formirana po odluci HNS-a podijelila na dva dijela, što znači da bi sadašnja 3. HNL-sjever ostala „u sadašnjoj funkciji“ i zvala bi se 3. HNL-istok skupina B. Odluka o tome međutim ovisi o „dobroj volji“ odgovornih HNS-a, jer je novi sustav po tom pitanju ranije izglasan, unatoč protivljenja i argumentiranog obrazloženja naših delegata da to nije dobar potez.
• Donijete su i odluke oko organizacije tradicionalnog zimskog malonogometnog prvenstva Međimurja. Ono bi počelo 21. prosinca, završnica bi se odigrala 6. siječnja 2014. godine, igralo bi se u dvoranama u Prelogu i Čakovcu, završnica u Čakovcu. Smanjio bi se ukupni fond nagrada, također i iznos kotizacija, a i dalje će se igrati u 3 kategorije: seniorskoj, veteranskoj i pionirskoj.
• Za kraj podatak da je dopredsjednik i član Izvršnog odbora MNS-a Nenad Marčec podnio pismenu ostavku na obavljanje ovih odgovornih dužnosti, o istoj će se raspraviti na prvoj sjednici Skupštine MNS-a, a Izvršni odbor i Skupština MNS-a do te odluke radit će bez jednog člana.(jf)

Izvor: 3052