Sport 31.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

3. HNL: Smjenjeno pet trenera od 7!

U Trećoj nogometnoj ligi-sjever čak njih sedam je s područja Međimurskog nogometnog saveza. Nakon 10 odigranih prvenstvenih kola osim čakovečkog Međimurja koji je trenutno vodeći klub na tablici i Rudara Mursko Središće koji je novajlija u Ligi, ostali se ne mogu pohvaliti dobrim plasmanom, optimistične najave pred početak prvenstva nisu se ostvarile.
A ono što je u ovom slučaju vrlo interesantno su - treneri. U čak 5 klubova smijenjeni su ili odstupili treneri, jedan klub nema i nije ni imao trenera. Redom to izgleda ovako: Damir Biškup, trener Međimurja za sada je „siguran“, dobro radi, u klubu je već treću sezonu i ima dobre rezultate, Čakovčani su vodeći na tablici. U Rudaru Mursko Središće koji je trenutno 9. na tablici odstupio je do tada uspješni trener Anton Srša koji je klub uveo u 3. ligu, novi je trener Josip Filipan. Nakon 4 sezone koliko je bio na čelu struke Krešimir Šenji nije više trener Poleta Sveti Martin na Muri, 10. sastava Lige, novi je trener Dražen Škvorc. Tu treba spomenuti dobru suradnju s NK Međimurjem i Školom nogometa Međimurje / Čakovec gdje je Škvorc uspješni trener kadeta, dogovorom je „ustupljen“ Poletu. U Graničaru Kotoriba 13. na tablici 9 kola momčad je vodio Dragutin Naranđa, trenutno dužnost trenera obnaša igrač (?) Dalibor Gorupić. Veliko razočarenje svojim navijačima priredili su nogometaši Nedelišća, tek 14. na tablici, na trenerskoj klupi smjenjivali su se sportski direktor i predsjednik kluba Nenad Marčec i Ivica Mihalić, trenutno u rubrici trener u zapisniku stoji ime Dražena Novaka, uvijek spasioca u ovakvim slučajevima.
Mladost Prelog također je 15. mjestom u godini kada slavi 100 godina djelovanja razočarala. Do nedavna kao trener je slovio igrač Stjepan Caban, sada tu dužnost obnaša Damir Patafta.
Nogometaši Čakovca najveće su razočarenje, 16. posljednje mjesto na tablici to potvrđuje, osim što se nitko ovih godina nije sjetio obilježiti 100. godišnjicu najstarijeg međimurskog kluba za što postoje pismeni dokazi, klub još uvijek nema trenera, ta je rubrika od početka prvenstva prazna.

Josip Freiler

Otišao i Stjepan Makar

Stjepan Makar (57) iz Male Subotice, jedan od bivših poznatijih nogometaša Međimurja i nogometnih trenera, nije više trener NK-a Omladinca iz Držimurca-Strelca. Otišao ili je smijenjen, to u ovom trenutku nije bitno. Na njegovom mjestu sjedi novi trener - Dušan Podgorelec. Popularni Štef je momčad Omladinca doveo u viši rang natjecanja i tada je najvjerojatnije “puklo” jer posljednji rezultati Omladinca nisu mu išli u prilog. Otišao je u tišini jer su primat zauzele smjene većih trenera, u kotoripskom Graničaru, Rudaru iz Murskog Središća pa sada najnovija u svetomarskom Poletu. Upravo je tu momčad do dolaska Krešimira Šenjija 2009. godine vodio Makar. Pitanje je trenutka kada će Štef naći novi klub, a to pišemo s razlogom jer ih je u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri promijenio dosta. Znamo kako momentalno i dugoročnije radi i u Školi nogometa NK Spartak iz Male Subotice.
Tekst i snimka
M. Grubić

Izvor: 3053