Gradovi i općine 12.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Ivan Prekupec jedan od najboljih međimurskih vratara

NK Međimurec iz Dunjkovec/Pretetinca sastavljen je od izuzetno kvalitetnih igrača koji su nakon osvajanja prvenstva u 2. Međimurskoj ligi-zapad i u višem rangu odnosno u 1. Međimurskoj ligi pružali odlične igre koje su im donijele odlično trenutno drugu poziciju na prvenstvenoj ljestvici. Među najboljima ako ne i najbolji zasigurno je vratar Ivan Prekupec (21) koji je svojim obranama apsolutno dokazao da riječ o izuzetno kvalitetnom vrataru jednom od najboljih u Međimurju. Karijera mladog međimurčevog vratara započela je u rodnom Gardinovcu  u NK Radničkom. Ubrzo prelazi u NK Međimurje gdje prolazi sve selekcije te u nekoliko navrata biva posuđen u NK Čakovec da bi 2013. prešao u NK Međimurec. U globalu nema slabe strane, vrlo visoke je motoričnosti i eksplozivnosti, izvrsnog refleksa. Skroman i samozatajan ne zadovoljava se trenutnom odličnom formom već se želi stalno usavršavati te samoinicijativno radi sa Darkom Stamenkovićem koji je nedavno je diplomirao na Nogometnoj akademiji HNS-a specijalnost  trener vratara pa mu je spomenuta ustanova  u suradnji sa UEFA-om izdala - Nacionalnu licencu A – trener specijalista za rad s vratarima i za njega ima samo riječi hvale.

 

Za svoj odlazak u NK Međimurec mogu samo reći da je pun pogodak. U klubu i oko njega vlada pozitivna atmosfera, odlično smo društvo što je rezultiralo nakon osvajanja naslova prvaka i uspješna jesen u kojoj smo nakon nešto slabijeg starta nanizali 11 utakmica bez poraza. Što se tiče mojih nastupa, naravno da sam zadovoljan mada uvijek se može bolje. Uzor mi je Manuel Neuer  njemački reprezetativni vratar koji trenutačno igra za njemački klub Bayern München.

-Kako vidite Međimurec na proljeće?

Dolaskom trenera Jukića koji nas je odlično posložio što je vidljivo i po rezultatima pokušati čemo u nastavku prvenstva osvojiti naslov prvaka lige što po kvaliteti igrača i možemo te se plasirati u Međužupanijsku ligu Čakovec-Varaždin koja nam je s obzirom da igraju svi naši susjedni klubovi primamljiva.

-Vaše osobne ambicije i daljnji planovi u karijeri? 

Zasad su mi svi planovi i ambicije vezani uz Međimurec s kojim želim da prvenstvo završim na najbolji mogući način sa titulom prvaka lige te ta još više napredujem. I dosad sam imao neke ponude iz inozemstva ako stigne prava naravno da bih se okušao i u višem rangu. Naravno, to su želje, hoće li to tako biti, ovisi o puno faktora, trebat će i dosta sreće, ali meni je najvažnije da budem pravi, vjerujem u svoje sposobnosti.

-Za kraj?

Najveća moja podrška ali i objektivni kritičari su mi majka Marija, otac Josip, djevojka Dijana koji dolaze na sve moje utakmice i bez njih nabih bio to što danas jesam  i najtoplije im se zahvaljujem- zaključio je mladi vratar Međimurca.

 

Izvor: 3116