Kultura i prosvjeta 24.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Dvije ljubavi i jedan rat Eve Panić Nahir

Javnosti je u petak, 23.siječnja predstavljena knjiga Dvije ljubavi i jedan rat Eve Panić Nahir izašla iz pera Aleksandre Ličanin, novinarke lista Međimurje. Osim same autorice, o knjizi, ali i općenito o položaju Židova u Međimurju davnih godina govorili su predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu Ivan Pranjić i predsjednik Židovske općine Čakovec Andrej Pal.

 

– Knjiga o Evi Panić Nahir pisana je publicistički i prožeta literalnim elementima. Romansirana je ovo biografija - moderna, slojevita i jedinstvena, kazao je predsjednik Ogranka Pranjić. Zahvaljujući modernoj tehnologiji, Eva Panić Nahir i veleposlanik RH u Izraelu Pjer Šimunović cijelu su promociju slikom i zvukom pratili u Kibucu u Izraelu, preko skypa. Junakinja biografije tako je imala priliku pozdraviti punu dvoranu Doma sindikata te još jednom zahvaliti Aleksandri Ličanin što je njenu priču podijelila sa svijetom.

 

Autorica je naglasila kako joj je bilo veliko zadovoljstvo razgovarati s Evom Panić Nahir koja joj je – otvorila mnoge prozore i neka vrata. Program je vodila Gordana Lovrečić a pjesmom su ga obogatili prof. Damir Rodiger i učenice gimnazije iznimnog glasa Petra Brkić i Patricija Toma.

 

Izvor: 3117