Crna kronika 20.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

„MANJE ORUŽJA MANJE TRAGEDIJA“ – predaja oružja bez sankcija

DRAGOVOLJNA PREDAJA EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA, ORUŽJA I STRELJIVA

 

U ponedjeljak, 19. siječnja u 10.15 sati u Prelogu (Hrupine) policijskim službenicima Policijske postaje Prelog pristupila je osoba s područja Međimurske županije te im dragovoljno predala poluautomatsku pušku, strojnicu, ručnu bombu, razno puščano i  pištoljsko streljivo, kao i više praznih spremnika za automatske puške i strojnice. Sukladno odredbama članka 97. Zakona o oružju osobi je izdana potvrda za predano oružje te je ono potom pohranjeno u prostorijama Policijske uprave međimurske.

 

„MANJE ORUŽJA MANJE TRAGEDIJA“ – predaja oružja bez sankcija

 

Još uvijek je u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“, kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja  svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji dragovoljno predaju oružje, streljivo i eksplozivna sredstva policiji, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje, streljivo i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Izvor: 3117