Crna kronika 21.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Pješakinja zadobila teške tjelesne ozljede nakon naleta automobila

Jučer nakon 19 sati ŽC 112 Čakovec je  zaprimio dojavu o naletu osobnog automobila na pješakinju u Čakovcu. Pješakinja koja se u trenutku naleta kretala po obilježenom pješačkom prijelazu zadobila je teške tjelesne ozlijede. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola.

 

Dopuna iz PUM-a

U utorak, 20. siječnja, oko 19.04 sati u Čakovcu, na raskrižju Kalničke ulice - Ulice Vladimira Nazora - Vukovarske ulice, dogodila se prometna nesreća u kojoj se 60-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola, krećući se kolnikom Kalničke ulice u smjeru Vukovarske ulice, obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su stupili na pješački prijelaz, zbog čega je prednjim dijelom vozila udario u 16-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Ozlijeđena pješakinja vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je liječničkih pregledom utvrđeno da je u prometnoj nesreći zadobila teške tjelesne ozlijede te je zadržana na daljnjem liječenju. Protiv vozača osobnog automobila biti će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

 

Ranije tog dana: 

 

07:05 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o naletu osobnog vozila na srnu na cesti Donja Dubrava - Koprivnica. Materijalna šteta. 

 

 

11:23 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o naletu kombi vozila na biciklistu u Čakovcu kod porezne uprave. Biciklista je zadobio lake tjelesne ozlijede.

Izvor: 3117