Sport 31.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA I MOMČADI GRADA ČAKOVCA 2014.GODINE

EMA MIKULČIĆ, FILIP UDE, TENISAČICE I STRELIČARI

 

U Zajednici sportova Gradca Čakovca i ove su godine odlično u zgradi Scheier organizirali izbor – proglašenje najboljih sportaša i momčadi Grada Čakovca u 2014.godini. U kojoj su čakovečki sportaši postigli niz evidentnih rezultata i uspjeha u pojedinačnoj i momčadskoj konkurenciji. Taj podatak, probleme i planove, ali i odličnu suradnju Zajednice s najodgovornijim u Gradu Čakovcu koji sportu, posebno mladih posvećuju odgovarajuću i dužnu pažnju u svom je kratkom izlaganju pred velikim brojem sportaša, sportskih djelatnika i uzvanika posebno naglasio predsjednik Zajednice, poznati i priznati sportski djelatnik Bojan Ružić. Svečanosti uz brojne uzvanike su prisustvovali i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, međimurski dožupan Zoran Vidović i predsjednik Zajednice sportova Međimurja Mato Kljajić. Izbor najboljih izvršili su uz članove Izvršnog odbora Zajednice i sportski novinari lokalnih sredstava priopćavanja, u kratkom umjetničkom programu sudjelovali su mladi čakovečke Osnovne muzičke škole, a program je profesionalno vodio Dejan Buvač.

 

Prema odluci IO-a Zajednice i sportskih novinara, za najbolju sportašicu Grada Čakovca u 2014.godini proglašena je EMA MIKULČIĆ,članica - Tenis kluba Franjo Punčec Čakovec, 279.tenisačica svjetske WTA rang liste, pobjednica ITF turnira u Bronu, finalistica teniskih turnira u Saint Peterburgu, minsku, Heraklionu, polufinalistica turnira u Leipzigu ... Uz nju za najbolju sportašicu bile su kandidirane: Lara Rojko (Atletski klub Međimurje Čakovec), Iva Mekovec (Tenis klub Franjo Punčec Čakovec) i Strela Posavec (ŽRK Zrinski Čakovec).  

 

Najboljim sportašem Grfda Čakovca za 2014.godinu proglašen je prema očekivanju, već po 13. Puta FILIP UDE Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan Čakovec, svjetski viceprvak 2014.godine na konju s hvataljkama, prvak Hrvatske, 1.mjesto na SK-u u Osijeku, 2.mjesto na SKJ-u u Ljubljani ..... Osim njega u konkurenciji su bili: Martin Srša (Atletski klub Međimurje Čakovec), Krešimir Štrukelj (Streličarski klub Katarina Zrinski Čakovec) i Jurica Srbiš (Šahovski klub Sloboda Mihovljan).

Najboljom ekipom proglašena je SENIORSKA EKIPA TENIS KLUBA FRANJO PUNČEC ČAKOVEC (Ema Mikulčić, Iva Makovec, Ena Babić, Lorena Brzohalski, Ana Oparemović, Anda Pintarić i Leonarda Horvat – trener:Darko Babić) – EKIPNE SU PRVAKINJE Hrvatske 2014.godine. U konkurenciji su bile i ekipe Seniorki i kadetkinja ŽRK Zrinskog Čakovec i seniorska ekipa Atletskog kluba Međimurje Čakovec.

 

NAJBOLJOM MOMČADI 2014.godine proglašena je SENIORSKA MOMČAD STRELIČARSKOG KLUBA KARTARINA ZRINSKI ČAKOVEC (Krešimir Štrukelj, Mladen Mladen Kodba i Karlo Cilar) – Momčadski prvaci Hrvatske. Osim njih kandidirani su i: Juniorska momčad Šahovskog kluba Slobode Mihovljan i Seniorska momčad Atletskog kluba Međimurje Čakovec.

Ove godine proglašen je i najbolji par štafeta, posada u 2014.godini, to je: Štafeta  4 x400 metara mlađih seniorki Atletskog kluba Međimurje Čakovec (Karla Duić, Klara Rojko, Tajana Židov i Manuela Turk) – 3.mjesto na Prvenstvu Hrvatske, a kandidirao je i par Ivan Grubić – Luka Črep iz Badmintonskog kluba Međimurje Čakovec.

 

Priznanje za odlične rezultate na atletskom prvenstvu Balkana i Svjetskom veteranskom prvenstvu primio je ZVONKO HORVATIĆ iz Atletskog kluba Međimurje Čakovec, za priznanja za dugogodišnje uspješno djelovanje primili su Karate klub Globus Čakovec (40 godina djelovanja) i Stolnoteniski klub Mihovljan (60 godina djelovanja). Na kraju su dodijeljena i priznanja perspektivnim sportašima Grada Čakovca, primili su ih:Nina Dopša i Filip Peras - Atletski klub Međimurje Čakovec, Borna Vadlja - Badm iantonski klub Međimurje Čakovec, Inga Grgić, Nikola Topličanec i Josip Slukić - Karate klub Globus Čakovec, Stanislav Štrukelj- Kuglački klub Željezničar Čakovec, Jurica Srbiš-Šahovski klub Sloboda Mihovljan, Kaja Sabol i Luka Dodlek-Čakovečki plivački klub, Stiven Sabol-Nogometna škola Međimurje/Čakovec i Ira Resman-ŽRK Zrinski Čakovec. 

 

Priznanja svim nagrađenim i najboljima dijelili su čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač i predsjednik Zajednice Bojan Ružić. Gradonačelnik Kovač se je biranim riječima obratio svim prisutnima, posebno nagrađenima, čestitao im na postignutim rezultatima i uloženom trudu, obećao i dalje pomoć Grada u granicama mogućnosti i s ponosom istakao da su čakovečki sportaši i sportski djelatnici svojim, rezultatima veliki i najbolji promotori Grada Čakovca u Hrvatskoj, Europi i svijetu. U ime svih nagrađenih zahvalila  Ema Mikulčić, sve pak je završilo zajedničkim kratkim druženjem.

 

Fotografije najboljih pogledajte OVDJE

Izvor: 3118