Crna kronika 29.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Policija traži osobu koja je zapalila Mitričinu pečenjaru na Sejmu

Tko je potpalio Mitričinu pečenjaru na čakovečkom sejmu, pitanje je koje od ponedjeljka intrigira Čakovčance. Poznati veseljak, glazbenik i prije svega vrhunski ponuditelj kotlovine, čevapčića, kobasica i ostalih mesnih delicija, ostao je bez svoga objekta od 150 metara četvornih, koji je potpuno izgorio u nedjelju oko ponoći.

 

U međuvremenu proveden je policijski očevid, u kojem stoji kako se "prirodni i tehnički uzrok požara isključuju, dok se poduzeta ljudska radnja ne može isključiti". Policijskom terminologijom, uz nužnu dozu ograđivanja, u biti je tako rečeno da je požar podmetnut. K tome, dodaje Policijska uprava međimurska, podnose kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. 

 

Na objektu Josipa Sanjkovića zvanog Mitrica šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, a vatra je djelomično zahvatila i susjedni objekt. Požar je ugasila Javna vatrogasna postrojba Čakovec, na teren su po policijskoj dojavi izašli s tri vozila i šest vatrogasaca. Na mjestu požara već je bila prava buktinja, jer je puhao snažan istočnjak, a kako u blizini nema hidranta vatrogasci su morali pozvati cisternu. Utrošili su čak 15 tisuća litara vode.  - Sve mi je otišlo u dim, trinaest godina sam vodio ovaj objekt, sve sam sam postavio. Ne znam da li ga uopće ponovo dizati, kaj napraviti - kaže utučeno Josip Sanjković Mitrica. 

 

O požaru smo pisali jučer - KLIK na link

Izvor: 3118