Arhiva 29.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Vilim Muršić prvak Hrvatske 2015.godine

U Virovitici  je od 16. do 18. siječnja održano Prvenstvo Hrvatske za golubove. Ženka Vilima Muršića iz Nedelišća, rase engleski patuljasti gušan plave boje osvojila je titulu hrvatskog šampiona. Vilim uzgaja patuljaste engleske gušane u pet boja i to vrhunskog porijekla. Cijelo matično jato su golubovi iz Njemačke i Austrije gdje je i centar uzgoja patuljastih gušana. U Nedelišću, na međunarodnoj izložbi golubova, specijalki svih gušana održanoj od 09. do 11. siječnja, a u konkurenciji 200 engleskih gušana, golubovi Vilimovog oca Nenada Muršića osvojili su čak pet naslova šampiona.

 

Od svih šampiona u rasi engleskih gušana, izabrana su tri najljepša šampiona s najvišim ocjenama. Prvo i drugo mjesto u ukupnom poretku osvojili su golubovi Nenada Muršića. Prvo mjesto na izložbi je osvojila ženka engleskog velikog gušana crvene boje, a drugo ženka crvene fako boje. Pobjednice izložbe u crvenoj i crvenoj fako boji te ženka plave boje ocijenjene su s maksimalnih 97 bodova. Engleske gušane ocjenjivali su međunarodni  suci iz Austrije.

 

Na izložbi održanoj u Nedelišću uspješan je bio i Vilim te njegov brat Fabijan Muršić. Vilim je imao dva šampiona i to pobjednika u rasi engleski patuljasti gušan plave boje i brnski gušan žute boje. Fabijan je imao pobjednika u rasi malteški golub i šampiona u rasi florentiner crne boje. Nagrade osvojene u Virovitici i Nedelišću nastavak su uspješnih rezultata obitelji Muršić. Naime, krajem 2014. godine osvojili su titulu Europskog majstora i Prvaka Europe u tri boje engleskih velikih gušana, a zabilježili su i pobjede u Austriji i Sloveniji na revijalnim izložbama.

Izvor: 3118