Gradovi i općine 16.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Lijep dan, još ljepše maske na radost razdraganih posjetitelja

Ovogodišnji Kotoripski fašenk je uzorno organiziralo mjesno KUD-o uz obilatu financijsku potporu Općine Kotoriba. Bilo je to u nedjelju 15.veljače u popodnevnim satima i taj se je tradicijski običaj razlikovao od svih dosadašnjih. Toga je dana fašenska povorka krenula obrnutim smjerom, od mjesnog središta do Doma kulture.

 

Na središnjoj pozornici pred preko pet stotina gledatelja odvijao se je bogati fašenski program kojeg su vodili Kotoripski vrabec(Alen Fuš) i novo lice gospon narodni  sudija(Denis Radmanić). Oni su već na samom početku dobrano „natepli“ načelnika Općine Ljubomira Grgeca ukazavši mu na sijaset uočenih negativnosti u Općini, ali se je potonji manirom vrsnog političara uspio oduprijeti njihovim ljutim jezicima te im je na kraju ipak teška srca predao ključeve Kotoribe da maškare njome vladaju do 17.veljače navečer. 

 

Iz fašenske povorke maske su dolazile na pozornicu gdje su se na zabavan i duhovit način predstavile voditeljima priredbe  i mnoštvu ispred pozornice. Bio je to mimohod maštovitih fašenskih kreacija u kojima smo vidjeli maskirane skupine: Dječjeg vrtića Kotoriba, učenika šestih razreda OŠ-e Jože Horvata, Kotoripskih mažoretkinja, Društva Naša djeca,MNK Klub 75,Košarkaškog kluba Kotoriba, Udruge prijatelja prirode i ribolova Žužička, KUD-a Kotoriba, ŠRD-a Som, Društva žena, romske udruge Za bolje sutra, Udruge Kotoripski begači, STK Kos/Kotoriba i DVD-a. Vrabec je osudio i spalio Fašneka, a potom su svi  oni uz pratnju Limene glazbe Belica krenuli u povorci put Društvenoga doma gdje ih je dočekao sve popularniji glazbeni sastav Pisofkejk koji je svojom svirkom uzdignuo atmosferu do usijanja u kojoj su birane i najljepše maske ovogodišnje manifestacije. Kao što smo spomenuli,između mnogo lijepih ipak su izabrane one najljepše. Bila je to skupna maska Društva žena, drugo mjesto pripalo je maski KUD-a, a treće maskiranim Kotoripskim begačima. Njih je Općina Kotoriba nagradila novčanim nagradama.

 

Za kraj valja dodati kako Općina Kotoriba nije nikome ostala dužna jer  je svima koji se toga popodneva našli uz maske ponudila slasne krafne,čaj, kuhano vino, a maskama i vrsni zalogaj i besplatno piće.

Sve u svemu bila je to jedna od manifestacija za koju bismo željeli da i dogodine doživi isti uspjeh.

 

Izvor: 3121