Arhiva 20.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

U DONJEM KRALJEVCU UZ ROĐENDAN dr. RUDOLFA STEINERA

Tečaj biodinamičke poljoprivrede i predavanje o waldorfskoj pedagogiji

Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu uz 164. rođendan utemeljitelja antropozofije, rođenog u ovom mjestu 27. veljače 1861. godine, organizira trodnevni biodinamički poljoprivredni tečaj. Prvoga će dana, u petak, 27. veljače, zainteresirani slušati o osnovnim principima biološko-dinamičke poljoprivredne proizvodnje i čuti prvo predavanje Poljoprivrednog tečaja dr. Rudolfa Steinera. U subotu se program nastavlja s još četiri predavanja, a u nedjelju s preostala tri. Uz osnove poljoprivrednog tečaja bit će izložene i najnovije spoznaje eminentnih istraživača iz Sekcije za poljoprivredu Goetheanuma, Instituta za biološko-dinamička istraživanja u Darmstadtu.

Poljoprivredni tečaj i radionicu vodit će Drago Purgaj iz Slovenije, agronom i voćar, Demeter poljoprivrednik, član međunarodnih strukovnih skupina za biodinamičke preparate i voćarstvo te član Sekcije za poljoprivredu Goetheanuma. Uz predavanja, u prostorijama Općine Donji Kraljevec, bit će i održane i radionice na nekim biodinamičkim imanjima. O cijeni tečaja i drugim detaljima više informacija može se dobiti od ravnateljice Centra Sandre Percač, na telefone 040 655 612 i 099 215 5578, odnosno na mrežnoj stranici Centra, gdje treba skinuti prijavnicu i poslati je na adresu: sandra.percac@gmail.com.


Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu priključuje se i inicijativi Saveza waldorskih institucija i inicijativa Hrvatske da se utemeljitelju antropozofije i waldorske pedagije uz njegov rođendan oda počast tako što će po prvi puta širom zemlje u isti dan biti obilježen Dan waldorfske pedagogije. U Donjem Kraljevcu će Melita Novinčak, prof. razredne nastave i waldorfska odgajateljica, održati predavanje pod naslovom “Što nudi waldorfska pedagogija u razvoju djeteta – odgoj kao umjetnost”. Predavanje će se održati u velikoj vijećnici Općine Donji Kraljevec, s početkom u 17:30 sati. Nakon pauze uz čaj i kolačiće, od 18:15 do 18:30 sati, nastavit će se radionicom na temu ručnog i umjetničkog rada s djecom i roditeljima i pričanja priče za laku noć (roditelji i djeca). Za ovo predavanje i radionice ulaz je slobodan.(k)

Izvor: 3121