Crna kronika 27.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Zbog ecstasya po tri godine zatvora - u ekipi i dvojica Međimuraca

Na Županijskom sudu u Varaždinu u srijedu su zbog ecstasya na tri godine zatvora osuđena petorica muškaraca, a među njima se, uz Varaždince, nalaze i dva Međimurca - Damir Škvorc i Nikica Patafta. Riječ je o poznatom slučaju koji datira još u početak stoljeća, kad su prerušeni policijski inspektori u Varaždinu razbili narko-lanac.

 

Današnja presuda ima dvije točke. Prvom je prvookrivljeni Roman Dobranić (rođen Munda) proglašen krivim da je s 2001. na 2002. godinu, "u okviru zajedničkog dogovora i plana grupe radi ilegalne prodaje veće količine sintetskih opojnih droga MDMA i MDE (ecstasy)" u Varaždinu od trećeokrivljenog  Željka Vusića u četiri navrata kupio po 100 tableta MDMA, plativši svaki put po 2500 kuna. Učinio je to posredstvom drugookrivljenog Ivice Možanića i petookrivljenog Nikice Patafte. Tu je drogu preprodao drugim prodavačima i konzumentima. (Na fotografiji se nalaze Patafta i Vusić)

 

Drugom točkom presude pojašnjava se uloga spomenutih Možanića, Vusića i Patafte te četvrtookrivljenog Damira Škvorca. Presuda kaže da je Možanić u veljači 2002. stupio u kontakt s dvojicom prikrivenih istražitelja, koji su se predstavili kao kupci većih količina ecstasya. Na sastanak na jednu benzinsku pumpu u Varaždinu došli su Dobranić i Možanić i istražiteljima predali 490 tableta (190 su prethodno kupili od Škvorca, a 300 su za sastanka kupili od Vusića), u zamjenu za 9500 kuna. U daljnjim kontaktima s Dobranićem, a poslije i Pataftom te Denisom Bezekom, bile su dogovorene daljnje isporuke. Za 28. ožujka dogovorena je isporuka od čak 10 tisuća tableta. Na benzinskoj pumpi u Sesvetama Milan Đurić je u vozilo jednog istražitelja ubacio vrećicu s 9607 tableta, za koji su istražitelji Dobraniću platili 10.600 eura, a Bezeku 10.000 eura. 

 

Spominju se dakle i dvojica koji ove srijede nisu osuđeni - Denis Bezek i Milan Đurić. No oni su osuđeni davno prije (kao i ostali, osim Škvorca, na razne kazne, za neke druge elemente iz ovog slučaja), jer proces je ček tri puta vraćan na početak, dijelom su osuđivani, dijelom oslobađani...

 

Cijelu priču pročitajte u idućem tiskanom izdanju lista Međimurje.

Izvor: 3122