Sport 02.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Naši prvoligaši: Deset trica Gorana Fodora!

Vrijeme je da se opet osvrnemo na igre naših prvoligaških košarkaša. Sva četiri naša prvoligaška košarkaša imaju i više nego dobre sezone iza sebe. Počnimo s Goranom Fodorom koji je odigrao najbolju utakmicu sezone za svoju Iskru Svit u Slovačkoj. On je u pobjedu svoje momčadi protiv Banske Bistrice ugradio čak 34 poena, a pogodio je nevjerojatnih 10 trica iz 12 pokušaja. Ukupna valorizacija mu je bila 34. To mu je donijelo nagradu za najkorisnijeg igrača 31. kola. Kako sezona ide kraju, Goran povisuje svoje brojke, a nakon što je u prvih desetak utakmica igrao malo, trener Rudolf Jugo počeo ga je koristiti sve više. Nakon 15. kola bio je na prosjeku od 5,5 poena po susretu, a sada je ta brojka nakon ove vrlo dobre partije porasla na sedam koševa po susretu uz 17,7 minuta provedenih na parketu.

 

Drugi naš košarkaš u Slovačkoj ligi je Andrija Hrkač koji je sezonu započeo u Iskri Svit, ali je bio nezadovoljan minutažom te je zatražio da ga puste u Spissku Novu Ves. Tamo ima mjesto u startnoj petorci, igra nešto manje od 28 minuta po susretu, a za to vrijeme postiže 10,7 poena uz tri skoka i 1,5 asistencija.

 

Odlična prva prvoligaška sezona je i iza Aleksandra Sandija Marciuša koji igra za Šibenik. On je u 17 odigranih susreta na prosjeku od 11,1 poena i sedam skokova, a na parketu provodi tek 19 minuta. Ima odličan postotak šuta za dva poena koji mu je na čak 71 posto. Slobodna bacanja gađa s 65 posto uspješnosti. On je u tih 17 odigranih utakmica u čak 11 bio dvoznamenkast što se broja koševa tiče, a šest je puta postigao manje od deset koševa. Na četiri susreta je zabio po osam koševa, a na dva susreta po šest. Najbolji susreti bili su mu protiv Alkara u 8. kolu kojem je postigao 20 poena uz 13 skokova, a isto toliko koševa postigao je i u posljednjoj odigranoj utakmici protiv Kvarnera za kojeg pak igra Patrik Jambrović.

 

Jambrović je naš najmlađi prvoligaški košarkaš, ovo mu je prva prvoligaška sezona, a on ove i sljedeće sezone igra kao igrač zaštićenog godišta. Trenutni prosjek mu je tri poena po susretu uz 2,4 skoka. Na terenu prosječno provodi nešto manje od 13 minuta. On je u susretu 18. kola ozljedio lakat te je propustio Final Four kupa “Krešimir Ćosić“ pa ga stoga nismo imali prilike gledati u prijenosu na HRT 2 u polufinalu protiv Cedevite sredinom veljače.

Izvor: 3123