Ostalo 06.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

FILIP UDE U PRIČUVNOJ SLUŽBI HV-e

Jedanaest vrhunskih sportaša i sportašica uz već ranijih osamnaest,među kojima su i dvojica osvajača olimpijskih medalja –  Filip Ude i Giovanni Cernogoraz, ušlo je u pričuvnu službu Oružanih snaga RH-e, a ugovore o tome potpisali su ministar obrane Ante Kotromanović i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

.Mi s ovim ugovorom samo produžujemo suradnju s HOO-om, Shvaćamo vrijednost naših sportašica i sportaša koji ostvaruju vrhunske rezultate i promoviraju našu zemlju širom svijeta. Ovim ugovorom omogućit ćemo im kontinuitet rezultata jer je to za opće dobro i od interesa za sve nas, rekao je ministar Kotromanović.

Novim ugovorom obuhvaćeni su brojni osvajači medalja s olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava, a uvjeren sam da će nas mnogi od ovih sportaša obradovati i na OI u Riu. Svim njima biti će na raspolaganju vrhunska infrastruktura kojom MORH raspolaže i koja će im se staviti na raspolaganje tijekom trenažnog procesa, rekao je Mateša.

Model zapošljavanja vrhunskih sportaša u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH-e započeo je 2010.godine potpisivanjem  prvog sporazuma između MORH-a i HOO-a, a na ovakav način vrhunski sportaši dobivaju javnu potporu svojem sportskom radu, a MORH na taj način doprinosi i sustavno pomaže vrhunski sport, te ostvaruje veću razinu sportske kulture u Oružanim snagama. Osim Udea, i Cernogoraza u pričuvni su sastavu ušli atletičarka Ana Šimić, hrvači Neven Žugaj i Božo Starčević, taekwondaši Ana Zaninović i Vedran Golec, judašica Barbara Matić, te strijelci Anton i Josip Glasnović, od ranije su tu Natko Zrnčić-Dim, Snježana Pejčić, Martin i Valent Sinković, Ivan Kljaković-Gašpić, Lucija Zaninović i dr. 

Među prvima Filipu Udeu je čestitao čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.

 

Izvor: 3123