Crna kronika 20.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Međimursko suđenje desetljeća zatvorili za javnost

Mediji i javnost neće moći pratiti suđenje Marku Taradiju na Županijskom suđenju u Varaždinu. Optužen je da je 2008. pucao na poduzetnicu Nikolinu Babić kad je išla od kuće svoje sestre Ane Marije Sobočanec Dujić u Ulici Mate Lovraka kod čakovečke bolnice. Drugom točkom terete ga da je 2013. postavio ručnu bombu M-75 u živicu Ane Marije, koju je aktivirao i pri tome teško stradao radnik Srećko Varga. Riječ je o kćerima Alojzija Sobočanca, većinskog vlasnika i direktora Međimurjepleta.

 

Odmah na početku današnje (srijeda) prve rasprave zamjenica županijskog državnog odvjetnika zatražila je da se javnost isključi s rasprave. Kao razloge navela je zaštitu osobnog i obiteljskog života žrtava, ali i drugih sudionika u postupku, koji su tijekom postupka iskazivali o brojnim detaljima iz svojih života koji su u vezi s predmetom postupka. Prije toga istaknula je zaštitu maloljetnog sina jedne od napadnutih, koji se našao na poprištu jednog od ta dva atentata.

 

Iako se obrana žustro usprotivila, tražeći da javnost prati suđenje Taradiju za dva teška kaznena djela, sudsko vijeće Županijskog suda prihvatilo je argument tužiteljstva da treba zaštititi maloljetnika (odbivši ostale argumente) te isključilo javnost.  

 

Više pročitajte u idućem tiskanom izdanju lista Međimurje.

Izvor: 3125