Crna kronika 18.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Popisali mladež koja je za vikend u Čakovcu pila alkohol

- Ide policija, joj ne, kaj bude mi mama rekla – uplašene su bile u subotu noću tinejdžerke i tinejdžeri na sajmištu kod Stare vage u Čakovcu. Prvo su došli policajci u civilu, obavijestili ih da su iz policije te im rekli da pričekaju i pripreme osobne iskaznice. Došli su potom i uniformirani kolege, provjerili situaciju te ih počeli popisivati. Svi su naravno pili alkoholna pića, a to se na javnom mjestu ne smije.

 

- Redovito suzbijamo pijenje alkohla na javnim površinama, u skladu s odlukom grada Čakovca o održavanju i uređenju naselja – objašnjava Nataša Jalšovec-Tomašić, policijska službenica za prevenciju. Osobama koje zateknu izdaju pisano upozorenje. No ukoliko je riječ o ponavljačima, tada dobivaju novčanu kaznu u iznosu od 500 kuna ili moraju prisustvovati predavanju o štetnosti alkohola u Centru za socijalni skrb ili Zavodu za javno zdravstvo. Dodatno, ukoliko je zatečena osoba maloljetnik, policija će o njenom ispijanju alkohola na javnim površinama obavijestiti Centar za socijalnu skrb.

 

U načelu nije potrebno privođenje osobe u policiju no i to će se učiniti ukoliko je nakon 23 sata zatečena osoba mlađa od 16 godina. Naravno, u postaju će potom biti pozvani i roditelji. Osim sajmišta, policajci su obišli i druge omiljene lokacije – Perivoj Zrinskih, ispod nadvožnjaka te Park Rudolfa Kropeka.

 

Izvor: 3125