Glas javnosti 30.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Ako ne znate, slobodno nas pitajte!

Temeljem napisa u Listu Međimurje od 23.03.2015. godine pod naslovom Je li Župan produžio koncesiju Pavlicu, bez našeg znanja, ovim putem želimo obavijestiti gospodina Dejana Horvata, vijećnika u Općinskom vijeću općine Mala Subotica, da koncesije za eksploataciju šljunka predmetno rješava Ured državne uprave u Međimurskoj županiji, Služba za gospodarstvo i imovinsko-pravne poslove. 

Ovako tendenciozno izrečena rečenica može imati opravdanje jedino u neznanju, no ukoliko je izrečena svjesno znajući tko i na koji način izdaje predmetne koncesije onda moramo izreći naše žaljenje zbog korištenja institucije župana u svrhu lokalnih političkih prepucavanja. Jer niti je Županija ikada, a posebice ne župan, “ispod stola“ davao ikome išta, a niti neće!

 Ovakva komunikacija je ispod svake razine, posebice jer dolazi od strane nekoga tko je dio predstavničkog tijela jedne općine. Ali u konačnici svaka izrečena riječ više govori o onome koji ju je rekao nego o onome na koga se odnosi. Gospodin Horvat, ukoliko sumnja na bilo kakve malverzacije s bilo čim po tom pitanju, je dužan o tome obavijestiti mjerodavne institucije, a posebice ukoliko ima direktna saznanja. 

Također, molimo drugi put gdina Horvata, ukoliko su mu potrebne bilo kakve informacije, da nam se slobodno obrati jer ćemo mu svakako pomoći u pronalaženju odgovora, uostalom kao i svakome tko nam se obrati za pomoć. 

Pročelnik UO-a za poslove župana 

Alen Kajmović, 

mag. paed. i soc.

Izvor: 3127