Glas javnosti 30.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Štenci ostavljeni u Vulariji

Sklonište za životinje Prijatelji Čakovec zaprimilo je ponovo jučer u popodnevnim satima, taman pred kišu koja je počela padati, dojavu o ostavljenim štencima uz poljski put u Vulariji. Volonteri su se odmah zaputili na lice mjesta gdje ih je dočekao zaista očajan prizor. Devet malih štenaca, iz različitih legla, ležalo je već potpuno mokro i promrzlo uz rub puta stiskajući se jedan uz drugog i pokušavajući se zagrijati. Ostavljeni na milost i nemilost, u nemogućnosti da se pobrinu sami za hranu, bez zaklona mogli su samo čekati polaku i sigurnu smrt od gladi. Puni su parazita, slabašni, prerano odvojeni od majke.

“Zapanjuje nas ljudska okrutnost prema životinjama i iako smo se kroz godine djelovanja skloništa nagledali svakakvih prizora, ovakvi nas uvijek potresu do suza.”, rekli su volonteri. 

“Zato pozivamo građane da steriliziraju svoje kućne ljubimce kako ne bi imali neželjenih potomaka koje je danas sve teže udomiti.”

S druge strane napuštanje životinje je kažnjivo Zakonom o zaštiti životinja kaznom i do 15.000 kn, ali je uvijek naravno teško pronaći počinitelje s čime ovakvi okrutni ljudi očito i računaju.

Čakovečko sklonište za životinje djeluje već 14 godina i u svom je radu zbrinulo više od 3.000 životinja, a trenutno skrbi o 289 pasa, što odraslih, što štenaca.

Nedostaje im svega, od hrane, starih deka, ručnika, plahti, starih novina do financijskih sredstava za veterinarsku skrb i cijepljenja pa mole sve građane da im i ovaj put pomognu uplatom donacije na njihov račun HR3323400091116025375, ZEU Prijatelji životinja i prirode Čakovec, uz naznaku: donacija za štence.

Sklonište za životinje “Prijatelji” Čakovec

Izvor: 3127