Sport 01.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Održan Feel the power by ATON

U nedjelju, 29.3., u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću, održan je zanimljiv sportsko-edukativni događaj „Feel the power by ATON“. U organizaciji domaćeg strongmana i powerliftera, Ivana Međimurca , s međunarodnim iskustvom u strongman sportu i NGC ATON, nedjelja je bila dan za natjecanje ali i za naučiti nešto novo na predavanju u pauzi između dva natjecanja.



Samo natjecanje bilo je podijeljeno u dva djela. Prije podne, u sportskoj dvorani "Aton" održano je natjecanje u strongman inačici push&pulla, powerlifting dvoboja u bench pressu i mrtvom dizanju.U tom segmentu natjecanja ukupno je sudjelovalo 16 natjecatelja u kategorijama od 75kg do 115 kg. Ukupni pobjednik push&pull je Ante Boras koji je u benchu podigao 180kg a u mrtvom dizanju 300kg. Drugi je bio Mateo Obšivač s rezultatom 160kg u benchu i 260kg u mrtvom dizanju. Obšivač inače dolazi iz kategorije do 85kg i rezultat je za svaku pohvalu. Treće mjesto zauzeo je domaći natjecatelj, inače junior, Saša Sabolčec s rezultatom 140kg u benchu i 240kg u mrtvom dizanju.


Nakon natjecanja u push&pullu održano je zanimljivo predavanje na temu sportske ishrane i načina treniranja. Stručno predavanje održali su Zdenko Klarić i Gordana Ević. Zdenko Klarić osobni je trener i urednik fitness stranica časopisa za muškarce, djelić svojeg dugogodišnjeg iskustva prenio je na posjetitelje. Gordana Ević je body fitness natjecateljica. Samo predavanje proteklo je u otvorenoj dvosmjernoj komunikaciju jer su planirani opseg i tematiku predavanja naši predavači proširili zanimljivim konkretnim pitanjima posjetitelja. Nakon predavanja, ispred sportskog centra 'Aton' održano je i strongman natjecanje. Natjecatelji su bili podijeljeni u dvije kategorije, do 105kg, i preko 105kg. S obzirom na gabarite strongman natjecatelja kategorija do 105kgpoprimila je značaj amaterskog natjecanja.


U toj light verziji strongmana natjecatelji su natjecali u 5 disciplina: yoke od 200kg na 30m, carlift (cca 150kg) na ponavljanja u minuti, loglift od 60kg na ponavljanja u minuti, tireflip ili 6 prevrtanja gume teške oko 300kg na vrijeme te farmers walk s 50kg, 30m na vrijeme. Pobjednik ovog dijela natjecanja bio je Goran VukovićU kategoriji preko 105kg imali smo i međunarodne natjecatelje iz Mađarske, a u ovoj kategoriji discipline su bile teže i zahtjevnije u također 5 disciplina: yoke je bio teži, 300kg na 30m, carlift (cca 150kg) na ponavljanja u minuti, loglifttakođer teži, 110 kg na ponavljanja u minuti, tireflip ili 6 prevrtanja gume teške oko 300kg na vrijeme, te dizanje teške bačve na vrijeme. Pobjednik je domaćin i organizator Ivan Međimurec


Kako je strongman sve popularniji u svijetu, ali i u Hrvatskoj, pokazao je broj prijavljenih natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva. Na prvom natjecanju ove vrste u Međimurju, cilj nam je bio da, sve zaljubljenike u ovaj sport, između ostalog, educiramo o načinu pravilne prehrane i priprema za bavljenje ovim sportom. Želja nam je da projekt „Feel the power by Aton“ postane tradicionalno međunarodno natjecanje sa što više natjecatelja iz čitavog svijeta.

 

Dario Glavina

Izvor: 3127