Sport 18.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Obilježene godišnjice smrti Petra Martišeka i Ivana Vidačića

Mjesec travanj je vrijeme kada se sportski djelatnici s tugom prisjećaju prerane smrti dvojice svojih poznatih i priznatih kolega i prijatelja. Pred 13 godina, 2002. godine umro je Petar Martišek, a pred 10 godina 2005.godine Ivan Vidačić.


PETAR MARTIŠEK, za prijatelje Pero bio je poznati je sportski djelatnik u više sportova, posebno u rukometu i odbojci, jedno je vrijeme obnašao odgovornu dužnost tehničkog tajnika ondašnjeg Saveza fizičke kulture, a najviše ga se čitatelji sjećaju kao odličnog poznavatelja i kroničara sportskih događanja u Međimurju i šire. Bio je dugogodišnji sportski izvjestitelj zagrebačkih Sportskih novosti i Večernjeg lista, Međimurskih novina,te dugogodišnji djelatnik našeg i Vašeg lista Međimurje. Bio je jedan od osnivača je Sekcije sportskih novinara Međimurja, nositelj je brojnih sportskih priznanja i odličja.


IVAN VIDAČIĆ, nakon aktivne rukometne karijere do kraja života ostao je vjeran rukometu. Kao sudac sudio je brojne utakmice, pamtit ćemo ga i po tome što je bio prvi sudac koji je u samostalnoj Hrvatskoj sudio prvu utakmicu 1.HRL-e. Nakon što je završio aktivnu sudačku karijeru vršio je dužnost nadzornika suđenja, a bio je i tajnik Sudačke udruge HRS-a i tajnik Rukometnog saveza Međimurja.
Sportski prijatelji u znak sjećanja obojici su zapalili svijeće i pomolili se na njihovom posljednjem počivalištu na čakovečkom groblju Mihovljan.

Izvor: 3129