Crna kronika 17.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Pištoljem je, u vožnji, zapucao na automobil ispred sebe

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje te donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjaka iz Nedelišća. Terete ga za pokušaj ubojstva i nedozvoljeno posjedovanje oružja.

 

Riječ je o osobi koja je u nedjelju oko 6 sati, između Štefanca i Male Subotice, pucala na automobil kojim je s benzinske postaje Formula, nakon većeg fizičkog sukoba, odlazila skupina od sedam osoba, o čemu je list Međimurje već izvijestio. Odvjetništvo osnovano sumnja da se 37-godišnjak automobilom vozio za njima te tijekom vožnje, iz pištolja koji je neovlašteno posjedovao, ispalio hitac prema automobilu ispred sebe.

 

- Opisanim postupanjem je pristao da ubije nekog od putnika u tom automobilu, a metak je probio stražnji dio vozila, vrata prtljažnika i sjedalo te pogodio u leđa jednog od putnika koji je zadobio lake tjelesne ozljede - navodi odvjetništvo. Na prijedlog državnog odvjetnika sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila mu je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

 

O pucnjavi smo već pisali OVDJE.

Izvor: 3129