Gradovi i općine 17.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

U Klubu za starije Nedelišće održano predavanje o tiskari

Klubovi za starije u Nedelišću, Murskom Središću i Prelogu od ožujka 2015. ponovo su otvoreni, zahvaljujući potpori Ministarstva socijalne politike i mladih, trima spomenutim općinama i provoditelju projekta Autonomnom centru - ACT Čakovec.


Četvrtak je dan za predavanja u Nedelišću, pa su tako starije osobe i svi zainteresirani građani 16. travnja imali prilike prisustvovati predavanju "Hrvatska kajkavska književnost i prva kajkavska tiskara u Nedelišću", koje je održala mag krokmpt Andreja Rambrot, Voditeljica klubova za starije. Pričalo se uglavnom o sveprisutnosti kajkavskoga književnog jezika od 16. do početka 19. stoljeća s posebnim naglaskom na Sjevernu Hrvatsku, o povijesti tiskarstva u Međimurju, a komentirala se i nova vijest o tome kako je kajkavski nedavno od strane Međunarodne organizacije za standardizaciju uvršten među svjetske jezike.


U budućnosti planiramo napraviti još predavanja o raznim temama, a svi koji žele doprinijeti radu klubova, mogu predložiti i održati predavanje na željenu temu, uz prethodni dogovor s voditeljicom. Za više informacija o volontiranju javite se na andreja@actnow.hr.

Izvor: 3129