Glas javnosti 22.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

SDP i HNS privukli značajne investicije

Uoči predstojećih izbora za Vijeća mjesnih odbora Grada Preloga, tamošnji SDP i HNS, koji na izbore izlaze zajednički u koaliciji s HSU-om, ističu da aktualna gradska vlast, predvođena HDZ-om i HSS-om, vodi Grad Prelog u krivom smjeru. Pod njihovim vodstvom grad stagnira i povećava se nezadovoljstvo građana koji su zaslužili živjeti u gradu koji je donedavno bio primjer u državi.

 

Istovremeno, predsjednici gradskih organizacija SDP-a i HNS-a Nenad Igrec i Sonja Ivoš, naglašavaju da su upravo njihove stranke prepoznale važnost ulaganja i razvoja, u cilju poboljšanja života svih građana Grada Preloga. Tome su posebno doprinijeli predstavnici SDP-a i HNS-a, od župana i saborskih zastupnika do koalicijske vlade. Zahvaljujući njihovom angažmanu dogovorena su i realizirana značajna sredstva i projekti za Grad Prelog. Tako je putem kapitalnih pomoći ministarstva i fondova, te županijskog proračuna, Grad Prelog u posljednjih godinu dana, postao bogatiji za više od 2,5 milijuna kuna.

 

Tim novcem realizirano je nekoliko značajnih investicija. Tako je za izgradnju kompostane, te nabavu komunalne opreme i vozila osigurano 2.229.493 kune. U rekonstrukciju Doma kulture Čukovec uloženo je 100.000 kuna, a za uređenje Dječjeg vrtića „Fijolica“ Prelog 47.760 kuna. Za projekt „Hotspot Croatia“ odobreno je 6.000 kuna. Iz županijskog proračuna dodijeljeno je nešto više od 146.000 kuna, dok je za razvoj prometne infrastrukture Županijska uprava za ceste izdvojila 120.879 kuna. Vodeći ljudi SDP-a i HNS-a dali su i ključni doprinos u dodjeli 16 hektara državnog zemljišta za proširenje Gospodarske zone „Sjever“, ukupne vrijednosti 21 milijun kuna. Uzevši u obzir sve spomenute investicije, u SDP-u i HNS-u se pitaju kako je usprkos tolikoj kapitalnoj pomoći države i županije, dug Grada Preloga narastao na vrtoglavih 4 milijuna kuna. Poručuju da zajednički program SDP-a i HNS-a nudi rješenja za smanjenje tog duga, te ravnomjerni nastavak investicija po svim mjesnim odborima unutar Grada Preloga.

 

SDP i HNS Grada Preloga

Izvor: 3130