Biciklizam 22.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 20.04.2016. 11:28.

USPJEŠNO PROVEDEN BIMEP 2015.

Pod organizacijskom palicom Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i ove je godine održana manifestacija BIMEP. Manifestacija se održavala u nedjelju 19. 04. 2015. godine od 9,00 do 18,00 sati  i to deseti puta za redom (od 2006. godine). 

Naše zeleno Međimurje još se jednom pokazalo kao idealan kraj za biciklizam, kako zbog svoje reljefne raznolikosti, tako i zbog svoje veličine, jer duljina staze koja povezuje sve punktove iznosi više od 150 km, što je izazov i za zahtjevnije bicikliste-rekreativce.

Zahvaljujući prekrasnom sunčanom danu, iako malo prohladnom, te rastu popularnosti biciklizma u Međimurju, tog je dana na međimurskim cestama bilo oko 3.100 biciklista. Manifestacija je ispunila svoje ciljeve, a to su popularizacija biciklizma kao jednog od najzdravijih sportova, te ukazivanje na važnost redovne tjelesne aktivnosti (i poticanje na istu) u cilju očuvanja ljudskog zdravlja. Svi bimepovci su imali privilegiju uživati i u ljepotama našeg malog Međimurja, kraja med Murom i Dravom - Horvatskim cvetnjakom. 

Kao i prijašnjih godina, i ove se godine na biciklijadu uključio veći broj obitelji s djecom, učenika osnovnih i srednjih škola, članova biciklističkih klubova, članova raznih drugih udruga, rekreativaca i dr.

Vidljivo je da se broj učesnika u manifestaciju iz godine u godinu povećava, što je jedan od pokazatelja da je BIMEP kvalitetna i zanimljiva manifestacija koja svake godine privlači sve više zaljubljenika u biciklizam i pobornika zdravog načina života, te je postao svojevrstan međimurski brand koji je zbog svoje posebnosti prešao granice Međimurja. Nas kao organizatore posebno veseli stalni porast sudionika, kako onih iz Međimurske županije, tako i onih iz drugih država i županija, pa je na ovogodišnjem BIMEP-u sudjelovao veći broj biciklista iz Republike Slovenije i Republike Mađarske, te iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Kao potvrda da je BIMEP stvarno jedna kvalitetna manifestacija, vidljivo je po brojnim komlimentima upućenim od strane gostiju i njihovoj odluci da se BIMEP više ne propušta.

Za razliku od prošlogodišnjeg BIMEP-a, nažalost, ove je godine bilo potrebe za intervencijom djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije zbog ozljede djeteta koje je nesretnim slučajem palo s bicikla. Ovim putem zahvaljujemo djelatnicima Zavoda na brzini i na kvalitetnom zbrinjavanju ozlijeđenog djeteta, a ozlijeđenom djetetu želimo brz oporavak i vjerujemo da se vidimo i iduće godine. Osim Zavoda za hitnu medicinu, Policijska uprava međimurska redovno je vršila ophodnje i pazila na uredno odvijanje prometa, te je po pozivu obavljala potrebne intervencije. Iako nije bilo potrebe za posebnom intervencijom ekipe Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i nas kao organizatora, dosta intervencija su imali mobilni serviseri trgovine Beciklin koji su biciklistima zamjenili 16 zračnica i 6 vanjskih guma, te obavili 3 manja servisa i 4 podešavanja kočnica, mehanizama za promjenu brzina i sl. Podsjećamo da je i ove godine bio organiziran servis bicikala i to od strane trgovina Beciklin, Bike point Radotić i Bike sport d.o.o. 

Osim Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, koji je organizator i Međimurske županije, koja je pokrovitelj, u organizaciju manifestacije uključili su se i: Turistička zajednica Međimurske županije, gradovi i općine (ili njihove turističke zajednice) na području Međimurske županije u kojima su bili postavljeni punktovi (Čakovec, Orehovica, Prelog, Sveta Marija, Donja Dubrava, Kotoriba, Donji Kraljevec, Domašinec, Podturen, Mursko Središće, Sveti Martin na Muri, Štrigova, Gornji Mihaljevec, Lopatinec (Pleškovec) i Nedelišće s punktovima u mjestima Pušćine i Macinec), Policijska uprava međimurska, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije i Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, kao suorganizatori, te tvrtke MEĐIMURJE-PLIN d.o.o. Čakovec, MEĐIMURSKE VODE d.o.o. Čakovec, PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d. (PBZ d.d.), BECIKLIN - TRGOVINA MIHALEC d.o.o. Prelog, BIKE POINT RADOTIĆ Čakovec i BIKE SPORT d.o.o., kao sponzori.

 

 

MSSR Sport za sve

Alan Resman

Izvor: 3130