Arhiva 29.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Velike mogućnosti za suradnju Čakovca i Nagykanizse

Protekli vikend je Grad Nagykanizsa slavio svoj rođendan. Obilježavanje dana ovog grada prijatelja uveličalo je i izaslanstvo Grada Čakovca predvođeno predsjednikom Gradskog vijeća Juricom Horvatom. Čakovec i Nagykanizsa ove godine, naime, obilježavaju 10 godina formaliziranja prijateljstva.

 

Pozdravljajući prisutne, predsjednik Horvat naglasio je važnost suradnje između naša dva grada, te rekao da se u protekom desetljeću radilo mnogo zajedničkih projekata. „I Mađarska i Hrvatska zemlje su članice Europske unije, skorim ulaskom Hrvatske u šengenski prostor nestat će i granične kontrole u Letenju odnosno Goričanu, te će se pred nama otvoriti nove, neslućenje mogućnosti za suradnju, ali i razvoj obiju gradova. Siguran sam da ćemo zajedno te šanse iskoristiti, te da će drugih deset godina međusobnog prijateljstva obilježiti novo pozicioniranje Nagykanizse i Čakovca kao sredina u kojima se može raditi, poslovno razvijati te u isto vrijeme i ugodno živjeti“, rekao je Horvat.

 

Prije svečane sjednice nastupio je Scifidelity Jazz Orchestra  iz Čakovca u sastavu Filip Horvat, Benjamin Horvat, Abel Kovačević, Jošua Kovačević i Filip Horvat; streetjazz izvedbe uz plesne korake zabavile su sudionike proslave i izmamile osmjehe na njihova lica. Za svoj nastup nagrađeni su burnim pljeskom publike.

 

Obilježeno je i sjećanje na nedavno preminulog bivšeg gradonačelnika Nagykanizse Marton Istvana. Njegov mandat trajao je od 2006. – 2010. godine a preminuo je 19. travnja 2015. godine u 72. godini života. 

 

Predsjednik Vijeća pozvao je gradonačelnika Nagykanizse da sa suradnicima prisustvuje programu obilježavanja Dana Grada Čakovca 29. svibnja.

Izvor: 3131