Sport 15.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

14. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA MEĐIMURJA

680 MLADIH IZ 17 VRTIĆA – DJEČJI VRTIĆ FIJOLICA PRELOG POBJEDNIK


Blizu 700, točnije 680 mladih iz 17 međimurskih dječjih vrtića sudjelovalo je na tradicionalnoj i opće priznatoj akciji Zajednice sportova Međimurja – 14. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Akciji kojoj je na terenima SRC-a Mladosti po lijepom vremenu prisustvovao velik broj gledatelja- roditelja, baka i djedova i prijatelja mladih međimurskih mališana,akciju kojoj su svoj doprinos dali i djelatnici „Ekoma“, Atletskog kluba Međimurja, Zbora atletskih i Zbora nogometnih sudaca Međimurja, tako da je ista u potpunosti uspjela.

 

Pokrovitelji festivala uz Hrvatski olimpijski odbor bili su i Međimurska županija i Grad Čakovec-prijatelj djece. Olimpijsku zastavu podigli su mališani Dječjeg vrtića Fijolica Prelog, prošlogodišnje ukupnog pobjednika festivala, a prisutnima su se obratili-Mato Kljajić predsjednik Zajednice sportova Međimurja , čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač i zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović koji je festival proglasio otvorenim. Cijelu je akciju uspješno proveo Organizacijski odbor u sastavu: Mato Kljajić, Mario Vukoja, Goran Kolarić, Mario Dopša i glavni koordinator Bojan Ružić. Mladi međimurskih vrtića natjecali su se u malom nogometu djevojčice i dječaci, te atletici također djevojčice i dječaci /50 metara iz visokog starta, štafeta 4 x 25 metara iz visokog starta, bacanje loptice u dalj, skok u dalj s mjesta/. Predstavnici svakog vrtića dobili su diplomu za sudjelovanje, tri prvoplasirana pojedinca u atletskim disciplinama medalje,prvoplasirane ekipe u malom nogometu pehare, a igrači tri prvoplasirane ekipe medalje. Ukupni pobjednik festivala Dječji vrtić Fijolica dobio je posebni pehar, specijalnu diplomu za fair play dobio je vrtić Sunčeko Selnica, za sve sudionike osigurane su posebne majice i kape, također hladni napici i klipići. Ukratko sve je bilo odlično organizirano što su priznali i svi sudionici ove, to ponavljamo korisne i popularne akcije kojom se u Zajednici sportova Međimurja posebno ponose.


Ukupni pobjednik Olimpijskog festivala i ove je godine bio Dječji vrtić Fijolica Prelog s 440 osvojenih bodova, time je ponovio prošlogodišnji uspjeh. Slijede:Dječji vrtić Ftičeki Donji Kraljevec 392, Dječji vrtić Zvončići Nedelišće 373, Dječji vrtić Čakovec 366, Dječji vrtić Maslačak Mursko Središće 357, Dječji vrtić Vrapčić Šenkovec 347, Dječji vrtić Potočnica Mala Subotica 339,5, Dječji vrtić Bambi i Pinokio Čakovec 284 bodova i t.d.

 

Više fotografija pogledajte OVDJE.

Izvor: 3133