Gradovi i općine 22.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Kad klinci zapjevaju Međimurske lepe dečke, a superbake se spuste po toboganu

U suradnji Volonterskog ureda Međimurje i Kluba za starije osobe Nedelišće u srijedu 20. svibnja organiziran je posjet starijih osoba Dječjem vrtiću “Zvončić” NedelišćePojam međugeneracijske solidarnosti djeci i starijim osobama ne znači ništa, no zato im znače pažnja i ljubav. Potaknuti željom da pokažemo javnosti kako starije osobe nisu uvijek nemoćne i dosadne, u vrtić smo doveli dvije bake koje su djeci pričale i pokazale igre kojima su se one zabavljale kao male. 


Djeca su ih objeručke prihvatila pa su nakon kraćeg razgovora isprobali igre o kojima se pričalo. Zadovoljne bake vratile su im istom mjerom, obje su se spustile niz tobogan po prvi put u životu i tako u svoje uspomene pohranile još jedno zanimljivo iskustvo. U njihovim slučajevima, godine nisu važne, već su važni optimizam i ljubav prema svome tijelu koje se redovito treba održavati tjelovježbom.



Povod ovom susretu za pamćenje bila je manifestacija Hrvatska volontira koja se ove godine održava od 18. do 23. svibnja 2015. Manifestacijom se želi podsjetiti sve nas koliko dobroga volontiranje donosi svakom pojedincu, zajednici u kojoj živi, a time i društvu u cjelini. Volonteri jesu pomagači, ali su oni i pokretači i nositelji pozitivnih promjena te graditelji zajednica u kojima se osnažuju pojedinci.

Izvor: 3134