Arhiva 24.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

TRIBINA EU ZASTUPNICE MARIJANE PETIR U ČAKOVCU

 

Župa sv. Antuna Padovanskog Čakovec Jug organizira tribinu "Kršćanin u politici" koja će biti održana u četvrtak, 28. svibnja od 19.30 sati. Mjesto susreta je Pastoralni centra župe sv. Antuna Padovanskog na Jugu, a gošća tribine je zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir koja se usvom političkom i javnom djelovanju zalaže za razvoj sela i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, zaštitu okoliša i promociju tradicijskih i općeljudskih vrijednosti.

Marijana Petir je zastupnica u EU Parlamentu i članica Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj, Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova te Izaslanstva u Zajedničkom parlamentarnom odboru bivše jugoslavenske Republike Makedonije. Zamjenica je člana u Odboru za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane, Izaslanstva za odnose s Izraelom i Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran.

Obnašala je dužnost zamjenice župana u Sisačko-moslavačkoj županiji te saborske zastupnice u dva saziva, predsjednica Odbora za zaštitu okoliša Hrvatskog sabora te je bila članica izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe i članica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH - EU. 

 

Marijana Petir vodila je Antinuklearnu kampanju u Hrvatskoj kojom je spriječena gradnja odlagališta nuklearnog otpada na Moslavačkoj gori, a organizirala je i kampanju kojom je Hrvatska proglašena zemljom slobodnom od genetski modificiranih organizama. 

 

Izvor: 3134