Život udruga 26.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 26.02.2016. 13:30.

UDRUGA STUDENATA MEĐIMURJA U ZAGREBU DOVELA KOLEGICE I KOLEGE U MEĐIMURJE

Međimurski studenti u Zagrebu već su dugi niz godina primjer dobre organiziranosti i rada na korist studenata. Sjajnu ideju pretvorili su u djelo upravo danas - okupljanjem svih zainteresiranih kolegica i kolega s kojima studiraju i organizirali im zajednički posjet Međimurju.

Uživali su i podršku Županije u tome pa su krenuli put našeg kraja pod motom "Upoznajmo Međimurje". Radi se o projektu koji promiče ljepote, kulturu i običaje našeg kraja, a u te se ljepote moglo uvjeriti 50-ak studenata Sveučilišta u Zagrebu koji su na samom početku svog putovanja po „hrvatskom cvjetnjaku“ došli u ured župana Matije Posavca koji ih je primio u Velikoj vijećnici. Iznio im je osnovne informacije o našoj županiji, a potom su krenuli put jedinog riječnog mlina u Hrvatskoj, onog u Žabniku. Bili su minulog vikenda i na Urbanovom, čuli su o povijesti našeg kraja, upoznali tradicijsku baštinu i gospodarske pokazatelje.

U ime studenata na prijemu je zahvalio predsjednik Udruge David Krištofić. Akcentirao je kako ga je interes kolega studenata istinski iznenadio te da vidi kako postoji prostor za još ovakovih organiziranih izleta u naš kraj. Studenti su pronašli izvrstan način ne samo da promoviraju svoj kraj, već i da sruše sve eventualne predrasude o Međimurju. Tko zna, možda upravo ovakvi posjeti rezultiraju time da se neki od tih mladih ljudi jednog dana skrase upravo u Međimurju.

Izvor: 3135