Arhiva 27.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

VRH HNS-a U ČAKOVCU: Karamarkov pristup formiranju Vlade je krajnje neozbiljan

Predsjednica HNS-a i prva potpredsjednica Vlade RH VesnaPusić, predsjednik ŽO HNS-a Međimurske županije i međimurski župan Matija Posavec i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, varaždinski župan Predrag Štromar, danas su u Čakovcu održali pressicu na kojoj su govorili o stranačkim pripremama za parlamentarne izbore.

 

 

Župan Posavec se pohvalio dobrom komunikacijom s vrhom stranke, posebno ministricom Pusić, i zaključio da je stranka posebno stabilna ovdje na sjeveru zemlje.

- Izuzetno smo kompaktni i možemo biti primjer cijeloj zemlji - rekao je Posavec.

Predrag Štromar izrazio je uvjerenje u vrlo dobar uspjeh u trećoj izbornoj jedinici te da će najviše saborskih zastupnika iz ove izborne jedinice datin upravo HNS. Predsjednica stranke Pusić pohvalila se dobrim rezultatima na nedavnim mjesnim izborima, na kojima je stranka polučila daleko bolje rezultate nego što su to predviđale ankete.

Na novinarsko pitanje hoće li i ona obećati koje ministarsko mjesto Međimurcima, kao što je to nedavno učinio HDZ-ov predsjednik Tomislav Karamarko, odgovorila je da je takav pristup formiranju Vlade i dobijanja glasova krajnje neozbiljan. Kao prva potpredsjednica Vlade, Pusić je na konferenciji ustvrdila da je hrvatska konačno izašla iz recesije te da će većina država "skinuti" ograničenja slobode kretanja radne snage za Hrvatsku. O predizbornim koalicijama i zakapanju ratne sjekire s našim županom, nije bilo riječi. 

Izvor: 3135